کشف سرنخهای جدید درباره تمدن مرموز آمریکایی
باستانشناسان به تازگی سرنخهای جدیدی را درباره قوم بومی آمریکایی کاهوکیا که حدود ۶۰۰ سال پیش به طور مرموزی ناپدید شدند، کشف کردهاند.
این قوم که جمعیتی حدود ۵۰ هزار نفر داشت، در گذشته در منطقهای که اکنون ایالت ایلینوی در آن واقع شده، زندگی میکرد.
تا پیش از این، نظریه غالب این بود که شهر باستانی کاهوکیا به دلیل خشکسالی شدید و از بین رفتن محصولات کشاورزی غیرقابل سکونت شده بود. اما مطالعه جدیدی که توسط دکتر کیتلین رانکین از اداره مدیریت اراضی آمریکا و با همکاری دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس انجام شده، شواهدی را ارائه میدهد که توضیح دیگری را مطرح میکند.
تحلیل کربنگذاری لایههای عمیق خاک و بقایای کشاورزی نشان میدهد که شیوههای کشاورزی در کاهوکیا حتی در سالهای خشکسالی شدید ثابت مانده است. این یافتهها حاکی از آن است که ساکنان بومی کاهوکیا ممکن است به تدریج شهر خود را برای فرصتهای بهتر در جاهای دیگر یا برای پیوستن به عزیزان دور از خود ترک کرده باشند.
دکتر ناتالی مولر، استادیار باستانشناسی در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، میگوید: «ما هیچ شواهدی پیدا نکردیم که نشان دهد بر اثر نابودی گسترده محصولات کشاورزی، علفهای هرز جایگزین محصولات شده باشند.»
تمدن کاهوکیا حدود ۱۰۰۰ سال پیش، در حدود سال ۷۰۰ میلادی، در دره میسیسیپی ظهور کرد. در اوج خود، این تمدن بومی حدود ۱۲۰ تپه خاکی ساخته بود که بزرگترین شهر در شمال مکزیک قبل از ورود مهاجران اروپایی محسوب میشد. بسیاری از این تپهها را میتوان اهرام بزرگی توصیف کرد که در پایین مربع شکل و در بالا صاف و مسطح هستند.
این کشف جدید نشان میدهد خشکسالی احتمالاً عامل توقف کشاورزی در کاهوکیا نبوده است. محققان همچنین خاطرنشان کردند که این قبیله یک جامعه پیشرفته بود که سیستمهای ذخیرهسازی غذا برای غلات و سایر مواد غذایی داشت که به آنها در گذر از اکثر خشکسالیهای احتمالی کمک میکرد.
با این حال، دلیل اصلی ناپدید شدن این تمدن در حدود سال ۱۳۵۰ میلادی، حدود یک قرن قبل از ورود کریستف کلمب به قاره آمریکا، همچنان یک راز بزرگ باقی مانده است. این کشف جدید، ضمن رد نظریه خشکسالی، معمای ناپدید شدن قوم کاهوکیا را پیچیدهتر از قبل کرده است.