پیشرفت علم، جراحی در فضا را ممکن کرد!
ناسا در بخشی از برنامه «فرصتهای پرواز» در جهت توسعه نوآوریهای پزشکی در فضا، با کمک محققان دانشگاه لوییز ویل، شرکت اوربیتال مدیسین و دانشگاه پردو اقدام به شروع آزمایشاتی برای تسهیل جراحی در فضا و کنترل خونریزی انسان کرده است.
جورج پانتالوس محقق ارشد «سیستم مدیریت جریان مایعات جراحی» (SFMS) در دانشگاه لوییزویل معتقد است هرچه تعداد سفر از زمین به فضا بیشتر شود، قطعا نیاز بیشتری برای گسترش قابلیتهای پزشکی احساس میشود. میکروگرانش در فضا، جراحی و مراقبت از زخم را بسیار چالش برانگیز خواهد کرد اما محققان این دانشگاه در پی یافتن راهی برای حل این مسئله هستند.
این گروه آزمایشات اولیه خود را در ۱۵ و ۱۶ نوامبر ۲۰۲۲ میلادی آغاز کردهاند که نتایج آن، نشان میدهد درصورت فقدان گرانش شناور شدن لختههای خونی و دیگر مایعات مربوط به محیطهای جراحی یا زخمها، کابین فضاپیما و ابزارها را آلوده یا بیماری را منتقل خواهند کرد.
محققان این پروژه با استفاده از سیستم SFMS که یک گنبد شفاف دارد و بهطور محکم روی پوست بیمار قرار میگیرد، مکانی برای قراردادن ابزارهای جراحی فراهم کردهاند تا از نشتی مایعات نیز جلوگیری کنند.
ریچارد ماتیس محقق ارشد بخش آزمایشگاه در این خصوص عنوان کرد: «برای سفرهای فضایی طولانی به ماه، مریخ و دیگر مقاصد اعماق فضا وضعیت سلامت فضانوردان باید رصد شود تا در صورت لزوم برای حل مسئله اقداماتی انجام شود.»