تاجگذاری چارلز؛ مراسم به چه صورت پیش میرود؟
پس از ماهها آمادهسازی، مراسم تاجگذاری پادشاه چارلز سوم، پادشاه انگلیس، که ترکیبی از تشریفات مذهبی و نمایشی است، امروز شنبه (۱۶ اردیبهشت) در کلیسای وستمینستر در لندن برگزار میشود.
پادشاه چارلز (۷۰ ساله) که همراه با ملکه کامیلا تاجگذاری میکند، چهلمین پادشاهی خواهد بود که از سال ۱۰۶۶ در آنجا تاجگذاری کرده باشد.
این مراسم که برای مردم بریتانیا و هواداران پادشاهی بسیار مهم است، به عنوان یک رویداد تاریخی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
مراسم تاجگذاری به چه صورت پیش میرود؟
به گزارش بیبیسی، مراسم تاجگذاری چندین مرحله دارد که انتظار میرود کمی کمتر از دو ساعت طول بکشد.
مرحله اول: به رسمیت شناختن
مراسم تاجگذاری پادشاه چارلز، به سنت قدیمی آنگلوساکسون بازمیگردد و در این مراسم، پادشاه به «مردم» معرفی خواهد شد.
در این مراسم، جاستین ولبی، اسقف اعظم کانتربری، که در کنار سریر ۷۰۰ ساله تاجگذاری قرار دارد، به سمت هر طرف کلیسا برمیگردد و چارلز را به عنوان «پادشاه بلامنازع» معرفی میکند.
سپس، حاضرین خدمتگزاری و احترام خود را به پادشاه نشان میدهند و با یک صدا فریاد «خدایا پادشاه را حفظ کن!» میزنند. همچنین، شیپورها پس از هر مورد ادای شهادت به صدا در میآیند.
سریر تاجگذاری که به عنوان سریر سنت ادوارد یا سریر پادشاه ادوارد نیز شناخته میشود، باستانیترین مبلمان در بریتانیا است که هنوز هم برای هدف اصلی خود، یعنی تاجگذاری پادشاهان، استفاده میشود. این سریر، در طول تاریخ ۲۶ بار برای تاجگذاری پادشاهان بریتانیا به کار رفته است.
مرحله دوم: سوگند
در ادامه مراسم تاجگذاری، اسقف اعظم کانتربری موظف است سوگند تاجگذاری را اجرا کند که یک الزام قانونی است. در این بخش از مراسم، اسقف اعظم از پادشاه چارلز درخواست میکند که تأیید کند در طول سلطنت خود از قانون و کلیسای انگلستان پشتیبانی خواهد کرد. پادشاه سپس دست خود را روی انجیل مقدس گذاشته و متعهد میشود که این وعدهها را «اجرا کند و به آنها وفادار باشد».
اگرچه، پادشاه چارلز ممکن است برای تأیید ادیان مختلف موجود در بریتانیا، کلماتی را به سوگند اضافه کند، اما این احتمالاً بخشی از خود سوگند نخواهد بود و تأیید نشده است.
مرحله سوم: مسح
این مقدسترین مرحله در مراسم تاجگذاری بهشمار میرود.
در این مرحله پادشاه چارلز ردای تشریفاتی خود را برمیدارد و در سریر تاجگذاری مینشیند تا مسح شود. این اقدام با تأکید بر موقعیت معنوی فرمانروایی و رئیسی کلیسای انگلستان صورت میگیرد.
اسقف اعظم قبل از اینکه پادشاه را به شکل صلیب روی سر، سینه و دستانش مسح کند، روغن مخصوصی از امپولا - یک قمقمه طلا - روی قاشق تاجگذاری میریزد. این امپولا در برای مراسم تاجگذاری چارلز دوم ساخته شده بود، اما شکل آن به نسخهای قدیمیتر بازمیگردد. افسانهای درباره این امپولا وجود دارد که حضرت مریم در قرن دوازدهم بر قدیس توماس بکت ظاهر شد و عقابی طلایی به او داد که شاهان آینده انگلستان با استفاده از آن مسح میشدند.
قاشق تاجگذاری بسیار قدیمیتر از این امپولا است و از تخریب نشانهای شاهی به دست الیور کرامول پس از جنگ داخلی انگلیس، جان سالم به در برده است. در این مراسم، قاشق تاجگذاری به عنوان یکی از نمادهای تاجگذاری، مورد استفاده قرار میگیرد. قاشق تاجگذاری به شکلی زیبا و تزئینی طراحی شده است و در طول تاریخ، در مراسم تاجگذاری پادشاهان انگلستان به کار رفته است.
مرحله چهارم: تفویض
لحظه تاجگذاری به معنای واقعی کلمه، زمانی است که پادشاه تاج سنت ادوارد را برای تنها بار در زندگی خود بر سر میگذارد. این تاج از روی نسخه بسیار قدیمیتری که برای پادشاه و قدیس آنگلوساکسون، ادوارد اعترافکننده، ساخته شده بود، نامگذاری شده است. گفته میشود که تا زمانی که کرامول آن را ذوب کرد، در مراسم تاجگذاری پس از سال ۱۲۲۰ مورد استفاده قرار میگرفت.
تاج سنت ادوارد بسیار مهم است و به عنوان نماد قدرت و حکمرانی در تاجگذاریهای پادشاهی انگلستان به کار میرود. این تاج برای پادشاه چارلز دوم ساخته شده بود و به دلیل تمایل پادشاه به داشتن تاجی مجللتر، شبیه به تاجی که ادوارد بر سر داشت، طراحی شده بود. با برداشتن این تاج، پادشاه چارلز دوم علامتی از توانمندی و حضورش در تاریخ انگلستان برجسته میشود.
مرحله پنجم: جلوس بر تخت پادشاهی
در بخش پایانی مراسم تاجگذاری، پادشاه بر تخت پادشاهی مینشیند. در این بخش از مراسم، اسقف اعظم، سایر اسقفها و اشراف پادشاهی ممکن است پادشاه را بر تخت پادشاهی قرار داده و او را بلند کنند.
برای بیعت کردن با پادشاه جدید، برخی از افراد خاندان سلطنتی و اشراف به سنت قدیمی زانو میزنند و به وفاداری به پادشاه سوگند میدهند. همچنین، بوسیدن دست راست پادشاه نیز از رسوم مراسم تاجگذاری است.
به طور کلی، بیعت کردن با پادشاه جدید برای اعضای خاندان سلطنتی و اشراف انگلیس، نشان از پایبندی به تاریخچه و فرهنگ کشور دارد. در حالی که در گذشته تعدادی از اعضای خاندان سلطنتی و اشراف با پادشاه جدید بیعت میکردند، اما به تازگی تصور میشود که شاهزاده ویلیام، تنها دوک سلطنتی باشد که با پادشاه چارلز بیعت کند.