تحولی شگرف در علم؛ هوش مصنوعی ابتلا به بیماری را پیشبینی میکند
تیمی متشکل از دانشمندان ۲۴ کشور دنیا، با نقشهبرداری از دیانای ۲۳۳ گونه نخستی متفاوت و استفاده از این دادهها با کمک هوش مصنوعی، توانستند منشأ بیماریها را کشف کرده و ابتلا به بیماری را پیشبینی کنند.
توماس مارکز بونت، پژوهشگر ارشد این مطالعات و استاد دانشگاه پومپئو فابرا اسپانیا گفت: انسانها از نخستیسانها هستند. مطالعه صدها ژنوم پستانداران غیرانسانی، با توجه به موقعیت فیلوژنتیکی آنها، برای مطالعات تکاملی انسان در جهت درک بهتر آن، بسیار ارزشمند است.
تیم تحقیقاتی این مطالعه با کمک دادههایی که به هوش مصنوعی منتقل کرده بودند موفق شدند به طور دقیق تغییرات ژنتیکی در ژنوم انسان مسئول بیماریها را شناسایی و جدا کنند.
کایل فره، یکی دیگر از محققان و معاون رئیس هوش مصنوعی، گفت: به دلیل نزدیکی نخستیها به ژنوم انسان، گونههای نخستیهای غیرانسانی بهطور منحصربهفردی ارزشمند هستند.
فره گفت: ما کشف کردیم که اگر نتوان یک جهش نادر در ژنوم پستانداران پیدا کرد، به احتمال زیاد باعث ایجاد بیماری در انسان میشود. علاوه بر این، برخی از این جهشهای نادر می توانند به خودی خود باعث ایجاد برخی بیماریهایی شوند که چند ژنی در نظر گرفته میشوند.
سیستم هوش مصنوعی PrimateAI-3D، در این مطالعه به شناسایی انواع ژنتیکی بیماریزا در شش گروه انسانی آزمایش شده کمک کرد و همچنین توانست پیشبینیهای شخصی شده خطر بیماری ژنتیکی را در مطالعه نزدیک به نیم میلیون ژنوم انسانی ارائه دهد.