نجات غارنورد آمریکایی پس از ۹ روز در عمق یک کیلومتری زمین در ترکیه
طبق اعلام اتحادیه غارنوردان ترکیه، یک گروه از امدادگران غارنورد آمریکایی را که ۹ روز در عمق بیش از یک کیلومتری یک غار در ترکیه گرفتار شده بود، نجات دادند.
یک تیم بینالمللی متشکل از ۲۰۰ امدادگر روز سهشنبه «مارک دیکی»، غارنورد سرشناس آمریکایی را که ۹ روز در عمق ۱۰۴۰ متری سومین غار عمیق ترکیه در منطقه مورجا گرفتار و دچار خونریزی داخلی شده بود، نجات دادند.
مارک دیکی، غارنورد ۴۰ ساله در تاریخ ۲ سپتامبر هنگام بررسی اعماق غار مورجا (Morca)، مجموعهای دورافتاده از گذرگاههای زیرزمینی پیچ در پیچ در کوههای توروس در جنوب ترکیه، دچار خونریزی معده شد.
مارک پس از آنکه دچار خونریزی معده شد از سازمان امداد و نجات ترکیه درخواست کمک کرد.
ماموریت سخت برای نجات یک آمریکایی گیر افتاده در غار هزار متری
در پی این درخواست عملیات امداد و نجاتی گسترده برای نجات این غارنورد و همراهانش آغاز شد که در آن حدود ۲۰۰ امدادگر و پزشک از پنج کشور آمریکا ، ترکیه، مجارستان، ایتالیا و رومانی شرکت داشتند.
غار مورکا، سومین غار عمیق ترکیه است که پایینترین نقطه آن در عمق ۱.۳ کیلومتر زیر سطح زمین میرسد.
مارک دیکی در عمق ۱۰۴۰ متری (۶۹۵ فوتی) دچار خونریزی معده شد. امدادگران و جستجوگران بینالمللی تلاش کردند تا او را به کمپ اصلی در ۱۸۰ متری زیر سطح زمین بیاورند. برای انتقال او به این کمپ، از یک برانکارد استفاده شد که باید از طریق گذرگاههای باریک عبور داده میشد.
اتحادیه غارنوردان ترکیه اعلام کرد که پس از استراحت مارک در کمپ، عملیات نجات از ارتفاع منفی ۱۸۰ متر ادامه خواهد یافت. مقامات نیز تایید کردهاند که وضعیت سلامتی مارک دیکی به لطف درمان اضطراری توسط پزشکان در حال بهبود است.
رئیس مرکز محلی سرویس واکنش اضطراری ترکیه، جنک ییلدیز، اعلام کرد: «وضعیت سلامتی او در کل خوب است و همچنان با مایعات تغذیه میشود. مشکلات خونریزی معده او با پشتیبانی پلاسما و سرم حل شده است.»
بنا بر اعلام کارشناسان، نجات آقای دیکی یکی از بزرگترین و پیچیدهترین عملیاتهای نجات زیرزمینی است که تاکنون انجام شده است.