اختراعات ترسناکی که باعث مرگ مخترعان خود شدند
تاریخچه نوآوری و اختراع، پر از داستانهای هیجانانگیز و الهامبخش است اما داستانهایی تلخ نیز وجود دارند که نشان میدهند حتی درخشانترین ایدهها نیز میتوانند به نتایج فاجعهباری منجر شوند.
آیا تا به حال فکر کردهاید که برخی از بزرگترین نوآوریها، با هزینههای سنگینی ازجمله مرگ مخترعان آنها همراه بوده است؟
هنری اسمولینسکی، با ترکیب یک هواپیما و یک ماشین، رویای پرواز با خودروی شخصی را دنبال میکرد. اما این رویا به کابوسی مرگبار تبدیل شد. در اولین پرواز آزمایشی، این خودروی عجیب و غریب از کنترل خارج شده و سقوط کرد. اسمولینسکی و همکارش در این حادثه جان خود را از دست دادند.
سابین آرنولد فون سوچوکی، با کشف رنگهای درخشان حاوی رادیوم، دنیای ساعتها و اشیاء شبتاب را متحول کرد؛ اما او و کارگران کارخانهاش خیلی زود متوجه شدند که این رنگهای زیبا، قیمتی گزاف دارند. قرار گرفتن در معرض تشعشعات رادیوم، به بیماریهای خطرناکی مانند سرطان خون منجر شد که فون سوچوکی نیز به عنوان کاشف این ماده ازجمله قربانیان این کشف خطرناک بود.
کارل سوچک، بدلکاری که با زنده ماندن از سقوط در بشکهای درون آبشار نیاگارا به شهرت رسید، تصور میکرد این بشکه میتواند او را از هر سقوطی نجات دهد. اما آزمایش نهایی او با این بشکه، به طرز تراژیکی به پایان رسید. در این آزمایش، بشکه به جای افتادن در آب، به لبه مخزن برخورد کرد و سوچک را به شدت مجروح کرد. او مدتی بعد در بیمارستان جان باخت.
فرانتز ریشلت، خیاطی که بهدنبال اختراع چتر نجاتی برای خلبانان بود، با اطمینان کامل از موفقیت اختراعش از برج ایفل پرید؛ اما چتر نجات او به جای باز شدن، او را به سمت زمین کشاند. ریشلت با این آزمایش مرگبار که به «پرش مرگ» شهرت گرفت، به یکی از قربانیان بلندپروازیهای بشر تبدیل شد.
توماس میدگلی جونیور، شیمیدانی که به اختراع کلروفلوئوروکربنها (CFCs) و بنزین سربدار مشهور است، با اختراعات خود به محیطزیست آسیب جدی رساند. اما این آسیبها تنها به محیطزیست محدود نشد. خود میدگلی نیز در اثر عوارض ناشی از این مواد شیمیایی، به ویژه سرب، به بیماریهای سختی مبتلا شد و در نهایت در اثر یک حادثه عجیب مرتبط با دستگاهی که برای کمک به او طراحی شده بود، جان باخت.