این کفش «پنج متری» برای چه کسی دوخته شده است؟
یک هنرمند ایرانی در ابتکاری جالب، گیوه غولپیکری را تولید کرده که پنج متر و ۱۵ سانتیمتر طول و دو متر عرض دارد.
ابراهیمخان میرزا که اکنون در آستانه ۶۰ سالگی است، در مصاحبهای که ۱۴ سال پیش با مجله همشهری سرنخ داشت گفت پدرش صاحب یک گل فروشی بزرگ در یوسفآباد تهران بود و او نیز کمکم به کار گل علاقهمند شد؛ تا جایی که توانست در نهمین جشنواره گل و گیاه شهرستان محلات یک گیوه دو متر و ۴۰ سانتی بهعنوان نماد سازمانی جشنواره بسازد.
او در این مصاحبه تاکید کرد: جرقه ساخت بزرگترین گیوه هم از همان زمان در ذهنم زده شد. چون در آن نمایشگاه با استقبالی که از کارم شد، خودم را باور کردم.
ابراهیمخان که در آن زمان ۱۶ سال از عمر خود را در کار صنایع دستی گذرانده بود تصمیم گرفت گیوهای به طول پنج متر و ۱۵ سانتیمتر، عرض دو متر، ارتفاع پشت پای ۵۵ سانتیمتر، و ارتفای روی پای ۸۰ سانتیمتر تولید کند.
او میگوید: «در گیوه از رنگهای سفید و رنگ جاجیم و برای تزئینش هم از خرمهره استفاده کردم. در آن هیچ رنگ شیمیایی به کار نرفته و رویه این گیوه از دست بافته سنتی، طناب کنفی و جاجیم درست شده و رنگهای بهکاررفته در آن کاملا طبیعی است».
وی تمامی بخشهای گیوه را با دست و با استفاده از سوزن جوال دوخته است. بالاخره با تلاشهای شبانهروزی ابراهیم گیوه برای روز بیستوهشتم آبانماه ۱۳۸۸ که افتتاحیه نمایشگاه بود آماده شد؛ گیوهای که چشمهای خیلی از بازدیدکنندگان را از تعجب گرد کرد.
ابراهیم خان هزینه تولید گیوه را در سال ۱۳۸۸ نزدیک به یک میلیون تومان (معادل حدود ۱۰۰۰ دلار) اعلام کرده و میگوید: هزینهاش زیاد برایم اهمیت نداشت. مهم این بود که من کارم را به عنوان یک کار دستی و هنری معرفی کردم، نه به عنوان یک کالا!