روشی کمهزینه و ساده برای تشخیص سرطان روده
محققان به تازگی توانستهاند برای تشخیص سرطان روده و بررسی بیماریهای داخلی بدن، از طریق تغییر رنگ ادرار یک فناوری طراحی کنند.
انواع بیماری سرطان و تشخیص آن، اغلب نیازمند تجهیزات و هزینههای درمانی گزافی هستند که ممکن است در مناطق روستایی یا در حال توسعه با زیرساختهای پزشکی کم امکانپذیر نباشد.
در همین راستا مجله Nature Nanotechnology مقالهای از تحقیق موفقیتآمیز دانشمندان کالج سلطنتی لندن منتشر کرد که نشان میدهد با استفاده از یک فناوری کمهزینه و ساده میتوان از طریق رنگ ادرار بیمار، سرطان روده را تشخیص داد.
تیمی به سرپرستی پروفسور Molly Stevens از کالج سلطنتی لندن و پروفسور Sangeeta Bhatia از MIT مرحله اولیه این فناوری را با تزریق نانو حسگرهای طلا به موشها انجام دادند.
این نانوذرات طلایی در بدن توسط آنزیمهایی به نام پروتئازها که پروتئینها را تجزیه میکنند شکسته شده و از طریق کلیه عبور میکنند و به دلیل ایجاد رنگ آبی پس از آزمایش ادرار، میتوان آنها را با چشم غیر مسلح نیز مشاهده کرد.
این فناوری بر روی موشهای مبتلا به سرطان روده بزرگ آزمایش شد که نتیجه آن، ادرار آبیرنگ برای موشهای دارای تومور و سرطان روده بود که این تمایز رنگ در ادرار آنها، موشهای مبتلا را از سالم قابل تشخیص میکند.
ضمن اینکه در پیگیری یک ماهه محققان از موشهای آزمایش شده، نشان داد هیچ علامتی از عوارض جانبی ندارند.
به گفته محققان، این واکنش شیمیایی که باعث تغییر رنگ در ادرار فرد میشود، بدون نیاز به ابزارهای آزمایشگاهی گرانقیمت و پیچیده، قابل اجرا بوده و قابلیت کاربرد به عنوان یک روش تشخیصی را خواهد داشت.