نحوه خواب انسان «زمان مرگ» او را پیشبینی میکند!
طبق بررسی جدید برخی از مطالعات قدیمی پیرامون ارتباط الگوی خواب و مرگ و میر، افزایش دفعات بیدار شدن در طول خواب، یا خواب قطع شده (تکه تکه شده)، «قوی ترین پیش بینی کننده مرگ و میر است.»
دانشمندان عقیده دارند هنوز مشخص نیست که چگونه برخی از الگوهای خواب با مرگ و میر مرتبط هستند، اما نتایج اعلام شده از تحقیقات اخیر، که در مجله «پزشکی دیجیتال» نیز منتشر شده، نشان میدهد که ۱۲۰۰۰ مطالعه پیرامون بررسی ویژگیهای افراد هنگام خواب از جمله حرکت چانه و پا، تنفس و ضربان قلب مورد بازنگری و مطالعه مجدد شده است.
در تحقیقات اخیر، دانشمندانی از جمله امانوئل مینوت، پروفسور دانشگاه استنفورد، سیستمی را توسعه دادند که از فناوری یادگیری ماشینی برای پیشبینی «سن خواب» افراد و شناسایی تفاوتهای الگوی خواب که ارتباط نزدیکی با مرگ و میر دارد، استفاده میکند.
به گزارش روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت، تحقیقات قبلی نشان داده که خواب، یکی از اولین چیزهایی است که اختلالات زیادی را تجربه میکند و ممکن است این اختلالات نشانگر شرایط بیماری باشد.
دانشمندان با اشاره به نمونهای از بیماران مبتلا به پارکینسون گفتند که این بیماران در بیشتر موارد ۵ تا ۱۰ سال قبل از ظاهر شدن علائم دیگر، در خواب دچار اختلال هستند.
مطالعه جدید با ارزیابی ویژگیهای مختلف خواب افراد، نشان داد که «تقسیم کردن خواب»، زمانی که افراد برای مدت کوتاهی چندین بار در شب بیدار میشوند بدون اینکه آن را به خاطر بسپارند، «قویترین پیشبینیکننده» مرگ و میر است.
محققان میگویند که این نوع اختلال خواب با زمانی که فرد متوجه بیدار بودن خود میشود متفاوت است، همانطور که در اختلالات خواب مانند بیخوابی و آپنه خواب گزارش شده است.
در این تحقیق، دانشمندان تعیین کردند که خواب متوسط در یک سن خاص چگونه است، سپس از یک سیستم یادگیری ماشینی برای ارزیابی الگوهای دادههای افراد در ۱۲۰۰۰ مطالعه استفاده کردند تا بهوسیله آن، سن خواب آنها را پیشبینی کنند.
با استفاده از تفاوت بین سن تقویمی افراد و سن خواب آنها، محققان میزان مرگ و میر آنها را بر اساس این فرضیه که سن خواب پیشرفته نشان دهنده یک مشکل سلامتی است، پیشبینی کردند.
در این مطالعه، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که سن خواب بالا، بیشتر در «افزایش تکه تکه شدن خواب» منعکس میشود که این نشان دهنده عدم سلامت آینده فرد است.