مطالعه جدید: پس از ترک سیگار ۲۵ سال طول میکشد بدن به حالت عادی بازگردد!
مطالعهای جدید که توسط محققان کرهجنوبی منتشر شده، نشان میدهد که ممکن است بیش از دو دهه طول بکشد تا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی برای افراد ترککننده سیگار به سطح عادی و مشابه با افرادی که هرگز سیگار نکشیدهاند، کاهش یابد.
بر اساس این مطالعه که در مجله JAMA منتشر شده است، محققان دادههای سلامتی بیش از ۱۰۰ هزار فرد سیگاری سابق و ۴ میلیون نفر غیرسیگاری را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند که برای افراد سیگاری سنگین که به مدت بیش از هشت سال سیگار کشیدهاند، احتمال بروز حمله قلبی یا سکته تقریباً مشابه با افرادی است که هنوز سیگار میکشند.
این تحقیق همچنین نشان داد که کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی به شدت وابسته به میزان مصرف سیگار است. بهطوریکه افرادی که سیگار کمتری مصرف میکردند، با توقف سیگار، خطرات سلامتی آنها بهسرعت کاهش یافت. با این حال، برای افرادی که مدت طولانی سیگار کشیده بودند، این کاهش ریسک ممکن است تا ۲۵ سال طول بکشد تا به سطح افراد غیرسیگاری برسد.
طبق آمار بنیاد قلب بریتانیا، هر ساله دستکم ۱۵ هزار مورد مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در این کشور به سیگار نسبت داده میشود. این آمار نشان میدهد که نیمی از بیماریهای مرتبط با سیگار در بریتانیا شامل مشکلات قلبی و سکته میشوند.
تحقیقات متعددی نشان دادهاند که سیگار کشیدن به شدت با نارسایی قلبی مرتبط است. نارسایی قلبی زمانی رخ میدهد که عضله قلب به اندازه کافی قوی نیست تا خون را بهدرستی در سراسر بدن پمپاژ کند. همچنین، مواد شیمیایی موجود در تنباکو، از جمله تار و نیکوتین، به عروق خونی قلب آسیب میرسانند و این آسیب میتواند باعث بروز مشکلات قلبی و سایر بیماریهای مرتبط شود.
نیکوتین، که یک سم بسیار اعتیادآور است، با افزایش خطرناک ضربان قلب و فشار خون مرتبط است و همچنین سیگار کشیدن باعث ورود گازهای سمی مانند مونوکسید کربن به بدن میشود که توانایی اکسیژنرسانی را کاهش میدهد.