دانشمندان نمونهای از خطرناکترین سنگ فضایی را به زمین آوردند
چند روز دیگر، دانشمندان ناسا کپسولی حاوی غبار سیارک بننو را در زمین باز میکنند تا رازهای منظومه شمسی را به شکلی عمیقتر بررسی کنند.
روز یکشنبه، اولین فضاپیمای حامل نمونه های سیارکی که ناسا از اعماق فضا به زمین آورده، در صحرای یوتا فرود آمد و یک سفر هفت ساله را به پایان رساند.
نمونه استخراجشده از سیارک Bennu حدود ۲۵۰ گرم تخمین زده میشود که بسیار بیشتر از نمونه حمل شده از سیارک ریوگو در سال ۲۰۲۰ است.
دانشمندان تخمین می زنند که این کپسول حداقل حاوی یک فنجان بقایای سیارک غنی از کربن است که به نام Bennu شناخته می شود اما آنها با قطعیت زمان باز شدن ظرف را اعلام نمیکنند.
این نمونهها که از آغاز پیدایش منظومه شمسی در ۴.۵ میلیارد سال پیش حفظ شدهاند، به دانشمندان کمک میکنند تا درک بهتری از چگونگی شکلگیری زمین و حیات داشته باشند.
دانشمند ارشد این ماموریت، دانته لورتا از دانشگاه آریزونا، قبل از انتقال نمونهها به تگزاس گفت که با توجه به تردیدها در مورد مقدار غبار، باز کردن محفظه در هوستون ظرف یکی دو روز آینده «لحظه حقیقت» خواهد بود.
Bennu در حال حاضر در فاصله ۸۱ میلیون کیلومتری از زمین به دور خورشید می چرخد و عرض آن حدود نیم کیلومتر است، یعنی به اندازه ساختمان معروف امپایر استیت در آمریکا، اما به شکل یک قله چرخان است.
این سیارک خطرناکترین سنگ فضایی محسوب میشود چرا که ابعاد آن بسیار بزرگ است و امکان برخورد آن با زمین وجود دارد.