آیا خوردن شیرینی واقعاً باعث ابتلا به دیابت نوع دو میشود؟
تا کنون هشدارهای زیادی درباره ارتباط خوردن شیرینی با ابتلا به دیابت داده شده است، اما این ارتباط حداقل به عنوان یک اثر مستقیم چقدر واقعیت دارد؟
دکتر تاتیانا سلیورستوا، متخصص گوارش در روسیه، میگوید خوردن شیرینی تاثیر مستقیمی بر ابتلا به دیابت نوع ۲ ندارد، اما به افزایش وزن کمک میکند.
این پزشک در گفت و گو با خبرگزاری روسی ریا نووستی، ارتباط دیابت و شیرینی را یک افسانه توصیف کرد و توضیح داد: دیابت نوع 2 که شایع ترین بیماری در بین بزرگسالان است و یکی از بیماری های چاق محسوب می شود، خوردن شیرینی جات است. مستقیماً بر توسعه آن تأثیر نمی گذارد.»
اما اگر مصرف شیرینی میزان گلوکز مجاز روزانه را افزایش دهد، میتوانند بر سلامت انسان تأثیر منفی بگذارند، چرا که این امر منجر به افزایش وزن می شود.
وی گفت: از مضرات شیرینی این است که گلوکز زیادی دارد در حالی که در رژیم غذایی روزانه تنها مجاز به مصرف حدود ۵۰ گرم گلوکز هستیم.
وی ادامه داد: وقتی انسان شیرینی میخورد مقدار گلوکزی که خورده را حساب نمیکند، بنابراین شیرینی اضافی به معنای اضافه وزن است، چرا که کبد آن را تبدیل کرده و به صورت چربی ذخیره میکند.
به گفته این متخصص، شیرینی ها می توانند خواص مفیدی هم داشته باشند زیرا منبع انرژی هستند که به سرعت تجدید می شوند و گلوکز منبع انرژی برای بدن، مغز، قلب و عضلات است.
این پزشک مصرف شیرینی را بین وعده های اصلی یا بعد از غذای اصلی و نه قبل از آن توصیه کرد.