اگر این علائم را دارید نباید پنیر بخورید
پنیر یکی از لبنیات مغذی است، اما برخی افراد ممکن است با مشکلات آن مواجه شوند. اگر شما نیز دارای این علائم هستید، بهتر است پنیر نخورید.
افرادیکه در هضم لاکتوز مشکل دارند باید به این موضوع توجه کنند، حتی اگر مصرف لاکتوز برای شما مشکل نباشد، بدن شما ممکن است به دلایل دیگر نتواند پنیر را هضم کند.
بر اساس مقالهای که در بهداشت نیوز منتشر شد، بدن بعضی از آنزیمهای خاص را کم دارد یا ممکن است مکانیسم های ایمنی فعال به خاطر بعضی از بیماری ها و اختلالات گوارشی ایجاد شده باشند؛ به هر حال، اگر پس از خوردن پنیر عوارض جانبی را تجربه کردید، بهتر است مصرف آن را محدود کنید.
در ادامه، علائمی را برای شما توضیح میدهیم که نشان میدهد باید مصرف پنیر را کاهش دهید:
ورم، سوزش و خارش در دهان:
آلرژی به شیر گاو یکی از رایجترین آلرژیهای غذایی است. اگر بعد از مصرف پنیر ورم، سوزش و خارش در دهان، زبان، گلو یا لبها تجربه کردید، احتمالاً آلرژی دارید.
پروتئین موجود در پنیر ممکن است باعث تحریک سیستم ایمنی شود. علائم دیگر آلرژی به شیر گاو عبارتند از: خس خس سینه، کهیر و مشکلات تنفسی.
احساس نفخ:
اگر بعد از مصرف پنیر احساس نفخ، گاز و مشکلات شکمی مانند معده درد و اسهال داشته باشید، احتمالاً شما مقاومت یا حساسیت به لاکتوز دارید.
این علائم معمولاً ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت پس از مصرف پنیر رخ میدهند و نشان میدهند که بدن شما آنزیم لاکتاز را برای هضم قند لاکتوز ندارد.
چروک و پیری پوست:
برخی مطالعات نشان دادهاند که هورمونهای موجود در شیر ممکن است باپوست و ظاهر جوانی رابطه داشته باشند. با این حال، برخی افراد میتوانند برای این هورمونها حساسیت داشته باشند و علایمی مانند چروک و پیری زودرس پوست را تجربه کنند.
اگر پس از مصرف پنیر علائمی در این زمینه تجربه میکنید، ممکن است بهتر باشد مصرف پنیر را محدود کنید یا آن را از تغذیه خود حذف کنید.
یبوست:
براساس تحقیقات انجام شده، مصرف لبنیات یکی از علل رایج بروز یبوست است. این مطالعات نشان میدهد که در بسیاری از کودکان، استفاده از شیر گاو به جای شیر سویا باعث بروز یبوست میشود.
پنیر از لحاظ تغذیهای مفید است، اما در برخی موارد، حاوی پروتئینهایی است که میتوانند حرکات روده را کاهش دهند و میزان چربی بالا و فیبر کم در آن میتواند باعث بروز یبوست شود.
سوء هاضمه:
مطالعهای نشان داده است که حذف شیر گاو از رژیم غذایی کودکان، کاهش قابل توجهی در بروز رفلاکس اسید معده در آنها داشته است. اگر شما هم دچار رفلاکس اسیدی یا مقاومت به لاکتوز هستید، ممکن است پس از مصرف پنیر با سوء هاضمه مواجه شوید، به خصوص اگر مقدار زیادی از آن را مصرف کنید. علل سوء هاضمه نه تنها به چربی بالای لبنیات برمیگردد، بلکه استراحت ماهیچه اسفنکتر نیز باعث افزایش اسید معده به سمت بالا میشود که باعث سوء هاضمه میشود.