پنج پرسش بیپاسخ درباره سرنوشت غمانگیز زیردریایی تایتان
سفر زیردریایی تایتان به اعماق اقیانوس اطلس برای بازدید از لاشه تایتانیک به شکل غمانگیزی به پایان رسید، اما هنوز سوالات زیادی در مورد جنبههای اسرارآمیز و ناشناخته این سفر باقی مانده است.
روزنامه انگلیسی «سان» در گزارشی به پنج سوال مهم درباره سرنوشت غمانگیز پنج سرنشین این زیردریایی پرداخته است.
۱. چه چیزی باعث انفجار شد؟
آنچه تاکنون مشخص شده این است که به گفته گارد ساحلی ایالات متحده، زیردریایی در آغاز مسیر خطرناک خود به اعماق اقیانوس، از درون منفجر شده است.
با این حال، طرفهای درگیر در این تحقیق، از جمله گارد ساحلی ایالات متحده، هنوز دقیقاً نمیدانند که این فاجعه چگونه رخ داده است و احتمالاً با استفاده از دادههای جمعآوریشده، احتمال میدهند که این سناریو درست باشد.
دلیل ابهام این است که فاجعه در منطقهای عمیق از اقیانوس و در نقطهای رخ داده است که امکان جابجایی، کار و تحقیق را به راحتی نمیدهد.
۲. ماجرای صداهای متناوب چیست؟
هنگامی که چندین تیم در منطقه وسیعی از اقیانوس در حال جستجوی زیردریایی بودند، هر ۳۰ دقیقه گزارشهایی مبنی بر صداهای متناوب و تکرارشونده گزارش میشد.
اما گارد ساحلی ایالات متحده وجود ارتباط بین صداها و محل لاشه زیردریایی را رد کرد و گفت صداها بعداً تجزیه و تحلیل خواهند شد و چیزهایی که معلوم نبود مشخص خواهد شد.
۳. چرا گزارش ناپدید شدن زیردریایی اینقدر دیر ارسال شد؟
اپراتور زیردریایی، Oceangate Expeditions، ۸ ساعت پس از قطع تماس با کشتی، ناپدید شدن زیردریایی را به گارد ساحلی ایالات متحده اطلاع داد.
این شرکت توضیحی در مورد دلیل این تاخیر ارائه نکرده است، در حالی که هر دقیقه در مورد حوادث و بلایا مهم است.
۴. چرا با وجود نگرانیهای مربوط به ایمنی، این سفر انجام شد؟
شکایتهایی علیه این شرکت به دلیل رعایت نکردن استانداردهای ایمنی مطرح شده و یکی از کارکنان سابق این شرکت اخطارهای متعددی را صادر کرده است.
اما مدیر شرکت که در میان پنج قربانی بود، قاطعانه از این سفر دفاع میکرد و میگفت کسی که میترسد حتی نمیتواند تختش را ترک کند.
۵. عدم وجود طرح اضطراری
یکی از مسافران سابق زیردریایی از عدم آمادگی و انجام پیشبینیهای لازم برای شرایط اضطراری در برخورد با سناریوهای خطرناک صحبت کرد.
از جمله اقدامات لازمالاجرا این است که کشتیها و وسایل نقلیه دریایی به فانوس اضطراری مجهز باشند تا در صورت بروز خطر تیمهای نجات را به محل حادثه راهنمایی کند.