گزارش تصویری: ۱۰ عکس زیستمحیطی برتر سال ۲۰۲۱
عکاسانی از سراسر جهان با لنزهای خود تغییرات شدید آب و هوایی و آثار گسترده آن بر کره زمین را در سال ۲۰۲۱ ثبت کردهاند.
از میان این عکسها، ۱۰ عکس برتر را از میان ۲۱ عکس برگزیده مسابقه عکس CIWEM و پلتفرم زیستمحیطی WaterBear انتخاب کردهایم:
۱- عکس اول که برنده جایزه عکاس زیست محیطی سال شده، مربوط به دو کودک اهل توگو است که خانهشان بر اثر فرسایش ساحل و بالا آمدن آب خراب شده است.
۲- جایزه عکاس جوان سال در حوزه محیط زیست به عکاس این تصویر اهدا شده که در آن، پسری تلاش میکند با آتش در جنگلهای محل زندگیاش در نزدیکی دهلی نو، پایتخت هند را خاموش کند.
۳- عکس سوم، رشد جلبکها در سطح رودخانه دامودار در بنگال غربی را نشان میدهد که بر اثر بادهای موسمی نامنظم و خشکسالی تشدید شده است.
۴- عکس چهارم مربوط به کودکی در نایروبی، پایتخت کنیاست که ماسک تنفسی متصل به یک گیاه را به صورت خود بسته تا نشان دهد اگر اقدامی برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی همچون طوفان شنی که پشت سر اوست انجام نشود ممکن است این نفسهای آخر انسانها روی زمین باشد.
۵- عکس پنجم، یک دستگاه بیوراکتور نوری (فتوبیوراکتور) در ایسلند را نشان میدهد که با استفاده از ریزجلبکها آستاگزانتین تولید میکند و هیچ آلایندگی زیست محیطی ندارد.
۶- برنده جایزه «مقاومت»، عکاسی از بنگلادش بود که در عکسش، گلهای از گوسفندان در شکافهای زمین خشکیده به دنبال علف میگردند تا زنده بمانند.
۷- عکس هفتم، گروهی از محققان را در مناطق قطبی شمال روسیه نشان میدهد که یک خرس قطبی را با آرامبخش به دام انداختهاند تا او را وزن کنند.
۸- عکس هشتم چند زن بنگلادشی را نشان میدهد که به دنبال آب آشامیدنی میگردند. از زمان توفند آیلا در سال ۲۰۰۹ چشمههای آب شیرین، همگی شور شدهاند و مشکلات زیادی برای ساکنان هند و بنگلادش به وجود آمده است.
۹- عکس نهم یک روز شلوغ و پرترافیک را در رود آلوده بوریگانگا در داکا، پایتخت بنگلادش، نشان میدهد.
۱۰- عکس آخر نیز مربوط به کشت کنف هندی (جوت یا چتایی) در دلتای گنگ در غرب بنگال است؛ گیاهی که میتواند به جایگزینی پایدار برای پلاستیک تبدیل شود و هزینه تولید بسیار پایینی هم دارد.