گنجی که زیر آبهای نیل دفن شده بود کشف شد

کاوشگران زیرآب، حکاکیهای گمشده از پدربزرگ توتآنخآمون و سایر فراعنه مصری را در بستر رود نیل پیدا کردند.
باستانشناسان در حین جستجو برای یافتن اشیای باستانی که در اثر سیلاب در دهه ۱۹۷۰ در شهر اسوان گم شده بودند، سنگنوشتههای بزرگ سنگی را در بستر رود نیل یافتند.
این سنگنوشتهها شامل کتیبههای هیروگلیف درباره دستاوردهای پادشاهان بودند، از جمله شاه آمونهوتپ سوم که به عنوان آمونهوتپ بزرگ نیز شناخته میشود و جد شاه توتآنخآمون بود.
باستانشناسان حکاکیهای مرموزی از فراعنه مصر باستان را که دههها زیر آب پنهان بودند، کشف کردهاند.
در حین کاوش در رود نیل، باستانشناسان سنگنوشتههایی را با حکاکیهای هیروگلیف از شاه تحتموس چهارم که در اوایل قرن ۱۴ قبل از میلاد حکومت میکرد و شاه آمونهوتپ سوم که از ۱۳۹۰ تا ۱۳۵۳ قبل از میلاد حکومت میکرد، کشف کردند.
حکاکیها در سنگ همچنین درباره شاه تحتموس چهارم که در اوایل قرن ۱۴ قبل از میلاد حکومت میکرد و به خاطر بازسازی مجسمه بزرگ اسفینکس جیزه مشهور بود، نیز اطلاعات میدهد.
اعضای تیم گفتند از اینکه حکاکیها در چنین شرایط خوبی باقی ماندهاند، شگفتزده شدند و امیدوارند که در غواصیهای آینده اشیای باستانی بیشتری را استخراج کنند.
اشیای باستانی در دهه ۱۹۶۰ در این منطقه کشف شدند، اما در دهه بعد در حین ساخت سد بزرگ اسوان گم شدند.
باستانشناسان به سرعت برای جابجایی آنها قبل از اینکه زیر آب گم شوند، تلاش کردند، اما بسیاری از آنها به موقع جابجا نشدند.
آخرین غواصی برای جستجوی اشیای گمشده انجام شد و تیم به تصاویری فوقالعاده حفظشده از فراعنه برجسته دست یافت که هرگز مورد مطالعه قرار نگرفته بودند.
وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر به مجله اسمیتسونین گفت: «برای اولین بار، ما به زیر آب رفتهایم تا تشکیل سنگهای بین مخزن اسوان و سد بزرگ اسوان را مطالعه کنیم. از آنجایی که سایت در شرایط خوبی باقی مانده است، ماموریت بطور کامل مستند شد.»
پژوهشگران از تکنیکهای فیلمبرداری و عکاسی زیرآب برای مستندسازی این کشف استفاده کردند.
آنها همچنین در حال ایجاد مدلهای سهبعدی از تصاویر با استفاده از فتوگرامتری هستند، فرآیندی که از اندازهگیریهای سطح از عکسها برای ایجاد نسخه سهبعدی دقیق استفاده میکند.
وزارت گردشگری مصر ترجمهای برای هیروگلیفها ارائه نکرده و ظاهر حکاکیها را نیز توصیف نکرده است.
این یافتهها پس از ساخت سد اسوان بین سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ گمان میرفت که گم شدهاند، زیرا باستانشناسان برای نجات آثار تاریخی و بناهای مصری، از جمله معبد دندور که اکنون در موزه متروپولیتن هنر نیویورک نگهداری میشود، با زمان رقابت میکردند.
اکنون این یافتههای جدید توجه مجددی به اهمیت باستانشناسی این مکان جلب کرده است.
دکتر اسلام سلیم، مدیر کل اداره کل باستانشناسی غرقشده، در پستی در فیسبوک تأکید کرد که یافتههای اولیه تیم نشان میدهد حکاکیهای بیشتری برای کشف وجود دارد.
پژوهشگران امیدوارند این یافتهها به آنها کمک کند تا درک بهتری از دوره سلطنت دودمان هجدهم مصر، که به خاطر دستاوردهای معماری و هنریاش مشهور است، به دست آورند.
اسوان به خاطر سایت تاریخیاش که معبد ابوسمبل را در خود جای داده یک منطقه برجسته در مصر است، که شامل چهار مجسمه عظیمالجثه از فرعون رامسس دوم میشود که ورودی را محافظت میکنند و ۶۵ فوت ارتفاع دارند.
این منطقه همچنین خانه معبد فیلای است، که محل آخرین کتیبه هیروگلیف شناخته شده در سال ۳۹۴ میلادی است.