الگویی پیشگام از همزیستی و عشق؛ امارات میزبان «معبد هندوها» در ابوظبی است
امارات متحده عربی در نشانهای جدید از حفظ ارزشهای مدارا، همزیستی و عشق و پذیرش همه ادیان و نژادها، معبد هندو جدیدی را در ابوظبی افتتاح میکند.
امارات، عمارت هندوها را که کمتر از یک سال و نیم پس از افتتاح معبد دبی در ابوظبی پایتخت این کشور ساخته شده، با حضور نارندرا مودی، نخست وزیر هند، افتتاح کرد.
معبد جدید از ماسهسنگ صورتی در زمینی به مساحت ۲۷ هکتار ساخته شده که توسط شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی برای اجاره نامحدود ارائه شده است.
عمارت جدید که در جایی از بیابان بین ابوظبی و دبی ساخته شده، اولین معبد سنگی هندو در خاورمیانه است که با نمادهایی از شخصیتهای مذهبی تزئین شده است.
در اکتبر ۲۰۲۲، امارات متحده عربی یک معبد هندو را در دبی با هزینه ۱۶ میلیون دلار افتتاح کرد تا به هزاران کارگر هندو که از جنوب آسیا به این عمارت میآیند، خدمت کند.
افتتاح اولین معبد هندوها در ابوظبی نشاندهنده عمق روابط بین امارات متحده عربی و جمهوری هند است و پیام صلح را از این منطقه به سراسر جهان میفرستد. همچنین نشاندهنده گسترش میراث طولانی همزیستی مسالمتآمیز در کشور از زمان افتتاح اولین معبد هندو در دبی در سال ۱۹۵۸ میلادی است.
امارات سرزمین همزیستی ادیان است
در طول دههها، امارات متحده عربی مدلی پیشگام از همزیستی، عشق و صلح ارائه کرده است، زیرا سرزمین آن بیش از ۲۰۰ ملیت از نقاط مختلف جهان را در آغوش گرفته و در محیطی امن و حمایتی زندگی میکنند که به آنها اجازه میدهد تا مراسم مذهبی خود را آزادانه انجام دهند.
امارات از مساجد گرفته تا کلیساها و در نهایت معابد، بناهای مذهبی را با تأکید بر آزادی مذهب و عقیده که دولت برای همه ساکنان قلمرو خود تضمین میکند، برای ادیان و مذاهب مختلف باز کرده است.
تا به امروز، امارات ۷۶ کلیسا و عبادتگاه غیرمسلمانان را در خود جای داده که در کل، تصویری از همزیستی و تساهل را نشان میدهد که این کشور را در طول اعصار برجسته کرده است.
علاوه بر این، امارات متحده عربی به تحکیم و آشکار کردن ارزشهای اساسی انسانی، مانند مدارا و همزیستی بین ادیان و فرهنگهای مختلف نیز متعهد است.
تنظیم مکانهای عبادت یک اقدام پیشگام و مؤثر اماراتی در کشوری است که شعار آزادی و حقوق را مطرح میکند، زیرا تضمین میکند که شهروندان همه ادیان دیگر حقوق انسانی خود را برای انجام مناسک خود و رفع نیازهای مذهبی خود به دست آورند.
قانون امارات برای تنظیم عبادت غیر مسلمانان
امارات متحده عربی مایل بود مکانهای عبادت غیرمسلمانان را تنظیم کند، زیرا قوانین بسیاری در حمایت از همزیستی مسالمتآمیز در سرزمینهای خود صادر کرد، از جمله:
- قانون فدرال ۲۰۲۳
امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۳ یک قانون فدرال برای تنظیم مکانهای عبادت برای غیر مسلمانان و ایجاد ارزشهای تساهل و همزیستی صادر کرد. این قانون برابری قانونی کامل در رفتار با هر مکان و عبادتگاه در کشور را بدون توجه به مذهب، فرقه یا عقیده و کارهایی برای پیوند دادن اعمال به سازگاری آنها با نظم عمومی و اخلاق عمومی به منظور دستیابی به منافع عمومی در جامعه را تضمین میکند.
- حکم احوال شخصیه
امارات یک فرمان فدرال در مورد وضعیت شخصی مدنی غیرمسلمانان، حمایت از تلاشها و جاهطلبیهای دولت و ارتقای رهبری آن به عنوان مقصدی برای مدارا، همزیستی، ثبات خانواده و تنوع جمعیتی صادر کرد.
قوانین امارات نشاندهنده احترام این کشور به مذاهب، نژادها و مردم مختلف، به عنوان ارزشی است که ریشه در فرهنگ ملی امارات دارد، و کثرتگرایی و پذیرش سایر مذاهب مختلف بخشی از ویژگیهای شخصیتی اماراتی است.
تلاش امارات در همزیستی و مدارا
از زمان تأسیس امارات متحده عربی، رهبری آن تلاش زیادی برای اجرای ارزشهای مدارا، همزیستی و عشق در خاک و خارج از آن انجام داده است و ابوظبی را با میراث بلندمدت وارد دهه سوم هزاره جدید کرده است. همزیستی مسالمتآمیز که بیش از ۷۰ سال پیش آغاز شد.
در سال ۱۹۵۱، پدر موسس، مرحوم شیخ زاید بن سلطان آل نهیان، از واتیکان و بسیاری از مراکز مذهبی دیگر در اروپا بازدید کرد، حرکتی که نشاندهنده احترام و پذیرش رهبری امارات از دیگران است.
در فوریه ۲۰۱۹، امارات متحده عربی میزبان کنفرانس جهانی برادری انسانی تحت حمایت شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، با هدف فعال کردن گفتگو در مورد همزیستی و برادری بین انسانها و راههای تقویت آن در سطح جهانی بود.
در جریان این رویداد بزرگ، امام اعظم، دکتر احمد الطیب، شیخ الازهر، و پاپ فرانسیس، پاپ واتیکان، «سند برادری انسانی برای صلح و همزیستی جهانی» را بهویژه در ۴ فوریه ۲۰۱۹ امضا کردند.
این سند تاریخی بر اهمیت ترویج ارزشهای صلح، آزادی عقیده، بیان و عمل، آزادی تفاوتها و گسترش فرهنگ مدارا و پذیرش دیگران تاکید داشت.
پس از آن، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامهای را تصویب کرد که در آن ۴ فوریه هر سال به عنوان «روز بینالمللی برادری بشر» به عنوان بخشی از ابتکار عمل به رهبری امارات متحده عربی و جمهوری عربی مصر اعلام شد.
امارات متحده عربی به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای ایجاد صلح و مدارا و تضمین همزیستی مسالمتآمیز، کلیساهای شهر موصل عراق را بازسازی کرد و این اولین کشور در جهان است که این ابتکار را با هدف ایجاد مکانهای عبادت برای مسیحیان در عراق انجام میدهد.
گام قبلی در ارتباط با کار امارات برای بازسازی مسجد النوری و مناره کوهاندار آن انجام شد.
امارات همچنین از افتتاح مجموعه «خانه خانواده ابراهیمی» که شامل یک مسجد و یک کلیسا در ابوظبی پایتخت است، خبر داد تا سکو و پیامی برای همکاری انسانی بین ادیان مختلف باشد.