پیشرفت قابل توجه ابوظبی در اجرای استراتژی تغییرات اقلیمی ۲۰۲۳-۲۰۲۷
دپارتمان انرژی و سازمان محیطزیست ابوظبی اعلام کردند که در اجرای استراتژی تغییرات اقلیمی ابوظبی برای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ پیشرفت قابل توجهی حاصل شده است.
این استراتژی با هدف افزایش تابآوری ابوظبی در برابر پیامدهای تغییرات اقلیمی، حمایت از تلاشها برای دستیابی به اهداف خنثیسازی کربن و تحقق تعهدات توافقنامه امارات طراحی شده است.
این مسئله در حاشیه نشست بیستونهمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل (COP۲۹) که از تاریخ ۱۱ تا ۲۲ نوامبر در باکو، جمهوری آذربایجان برگزار شد، مطرح گردید.
این استراتژی که برای اولین بار در منطقه اجرا میشود، با تمرکز بر کاهش انتشار گازهای گلخانهای و تطبیق با پیامدهای تغییرات اقلیمی، به حمایت از بخشهایی که بیشتر در معرض این پیامدها هستند، میپردازد. این برنامه شامل ۷۷ پروژه استراتژیک بوده که توسط ۱۴ نهاد دولتی و غیردولتی در مدت پنج سال اجرا میشود.
بر اساس گزارشی از کمیته پیگیری اجرای این استراتژی، تا پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۲۶ میلیون تن معادل دیاکسید کربن کاهش یافته است. هدف نهایی این استراتژی کاهش ۲۲ درصدی انتشار کربن تا سال ۲۰۲۷ نسبت به سال پایه ۲۰۱۶ است.
این گزارش پیشرفت ۲۶ درصدی پروژهها را نشان میدهد. از جمله پروژههای کلیدی، مطالعات کاهش انتشار کربن و توسعه نیروگاههای خورشیدی الظفره و نور ابوظبی است که در کاهش انتشار دیاکسید کربن نقش مهمی ایفا کردهاند.
مهندس احمد محمد الرمیثی، معاون دپارتمان انرژی ابوظبی، تأکید کرد که مشارکت در کنفرانس COP۲۹ فرصتی برای تبادل ایدهها و ارائه راهکارهای نوآورانه برای مقابله با تغییرات اقلیمی است.
دکتر شیخه سالم الظاهری، دبیرکل سازمان محیطزیست ابوظبی، اظهار داشت که هدف اصلی تطبیق استراتژی، حفاظت کامل از بخشهای حساس به تغییرات اقلیمی است. همچنین تأکید کرد که ابوظبی نقش پیشرو در انتقال به اقتصاد کمکربن ایفا میکند.
برنامههای این استراتژی شامل تولید ۶۰ درصد برق از منابع پاک تا سال ۲۰۳۵ و تحقق خنثیسازی کامل گاز متان تا سال ۲۰۳۰ است. علاوه بر این، برنامه شرکت "ادنوک" برای کاهش انتشار کربن تا سال ۲۰۴۵ و تسریع در استفاده از انرژیهای پاک، از اهداف اصلی است.