هشدار سازمان ملل درباره تاثیر تغییرات اقلیمی بر مردم افغانستان
هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با هشدار درباره روبه رو بودن این کشور با شدیدترین بحران انسانی، اعلام کرده که افغانستان هشتمین کشور آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی در جهان است.
یوناما میگوید: تغییرات اقلیمی منجر به سیل، خشکسالی شدید و طوفانهای شن و گردوغبار در نقاط گوناگون افغانستان، نشان داده که دشمن مرگبارتری از درگیریهای چند دهه گذشته برای این کشور بحران زده آسیای میانه به شمار میروند.
این نهاد وابسته به سازمان ملل با بیان اینکه افغانستان در سال ۲۰۲۲ با بدترین خشکسالی در ۳۰ سال اخیر مواجه بوده میگوید در کنار شرایط بد اجتماعیــاقتصادی در افغانستان، تغییرات اقلیمی نیز بحران انسانی این کشور را تشدید کرده است.
بازدید استاندار هرات از بیمارستان صحرایی امارات (+تصاویر)
هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان خواستار تلاشها برای مقابله با این بحران اقلیمی شده است.
بر اساس یوناما، کشور افغانستان که همیشه به کمکهای دریافتی وابسته بوده و چندین دهه را در چرخههای جنگ و درگیری داخلی سپری کرده، اکنون ضربه سنگینتر و شدیدتری از تغییرات اقلیمی ناشی از انتشار گازهای گلخانهای مانند دی اکسید کربن، دریافت میکند.
به گزارش سازمان ملل متحد، با آنکه افغانستان در انتشار گازهای گلخانهای در سطح جهان سهمی بسیار اندک دارد (۰.۱ درصد)، یکی از ۱۰ کشوری است که در معرض بیشترین خطر ناشی از این بحران قرار دارد.
تغییرات آب و هوایی افغانستان را تحت تأثیر قرار داده و خشکسالی را طولانی کرده و ذخایر آبی محدود این کشور را کاهش داده است.
بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۰، دمای هوا در افغانستان به طور متوسط ۱.۸ درجه سانتیگراد افزایش یافته که این میزان حدود ۲ برابر بیشتر از سایر نقاط جهان است و میزان بارندگی در سراسر این کشور تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.
با بدتر شدن اثرات تغییرات آب و هوایی در سالهای آینده، کاهش جمعیت افغانستان احتمالا ادامه خواهد داشت؛ مردم مناطق روستایی به شهرهای بزرگ هجوم خواهند برد، از گرسنگی فرار کرده و جمعیت افراد فقیر در شهرها را به طور تصاعدی افزایش خواهند داد.