این جلیقه از حمله قلبی و مرگ ناگهانی جلوگیری میکند!
محققان دانشگاه کالج لندن جلیقه جدیدی ساختهاند که برای اولینبار به پزشکان این امکان را میدهد تا با جمعآوری اطلاعات دقیق الکتریکی قلب، آنها را بر روی ساختار و عملکرد، به روشی ایمن ترسیم کنند و از مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی جلوگیری کنند.
دکتر گابی کپچر، متخصص قلب در مؤسسه علوم قلب و عروق UCL معتقد است علیرغم اینکه اسکنهای تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) در ارائه تصویر واضحی از ساختار و عملکرد عضله قلب به پزشکان توانایی دارند، اما قادر به ترسیم نقشههای الکتریکی قلب نیستند. ضمن اینکه این نوع تصویربرداری بسیار دست و پاگیر و پرهزینه است.
طریقه استفاده از جلیقه ECGI (جلیقه تصویربرداری الکتروکاردیوگرافی) بسیار آسان و در عین حال کم هزینه است. این دستگاه با استفاده از ۲۵۶ حسگر میتواند تنها در عرض ۵ دقیقه حجم زیادی از اطلاعات الکتریکی را به پزشکان ارائه دهد.
پزشکان میگویند که ایست قلبی در افراد بدون مشکل قلبی به همان اندازه شایع است که در بیماران قلبی به دلیل ریتمهای ناگهانی و خطرناک قلب ممکن است رخ دهد.
این فناوری برای اولینبار این امکان را برای پزشکان فراهم کرده تا با جمعآوری اطلاعات دقیق الکتریکی قلب، بر روی ساختار و عملکرد بهگونهای ترسیم کنند که ایمن باشند.
ضمن اینکه این جلیقه با قابلیت استفاده مجدد، و امکان تولید آن در مقیاس گسترده برای استفاده همه افراد، بسیار هزینه پایینی خواهد داشت.
با توجه به فناوری الکترود خشک در معاینه ECG این جلیقه را میتوان بعد از هر بار استفاده شست و دوباره بکار گرفت.
تونی فارار ۷۷ ساله یکی از ۸۰۰ موردی است که با این جلیقه خاص مورد آزمایش قرار گرفته است. وی در این خصوص عنوان کرد: «فکر میکنم اصلا احساسش نکنید. در واقع میتوان گفت که شما روی چیزی دراز کشیدهاید و پس از آن ضربههای کوچکی را در پشت احساس میکنید و سپس وقتی شروع به پمپاژ میکند کمی فشار احساس میشود. اما این فشارها اصلا آزاردهنده نیست.»
نتایج آزمایش این جلیقه بر روی ۸۰۰ نفر شرکتکننده، آنقدر مثبت بوده که تولیدکنندگان آن در حال آمادهسازی برای عرضه گستردهتر هستند.
در حال حاضر پزشکان از این جلیقه برای ترسیم نقشه قلب افراد مبتلا به بیماریهایی مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا همان بیماری ماهیچه قلب استفاده میکنند.