امشب تماشای «ماه توتفرنگی» را از دست ندهید

ماه کامل ژوئن یا «ماه توتفرنگی» که هر ۱۹ تا ۲۰ سال یکبار پس از طولانیترین روز سال یا انقلاب تابستانی رخ میدهد، بامداد امشب یکم تیرماه برای لحظاتی قابل مشاهده خواهد بود.
به گفته ناسا امشب از ساعت ۲۱:۰۸ به وقت منطقه زمانی شرقی و بامداد یکم تیر از ساعت ۴:۳۸ و نزدیک به طلوع ماه به وقت ایران، ماه توتفرنگی که کم ارتفاعترین ماه کامل سال خواهد بود، برای لحظاتی قابل رؤیت است.
طبق گزارش ناسا سیاراتی همچون زحل، مریخ و مشتری نیز در آسمان قبل از طلوع ماه قابل مشاهده خواهند بود. زحل اولین سیارهای خواهد بود که به چشم میخورد و به دنبال آن مریخ قابل مشاهده خواهد شد. برای کسانی که از جنوب خط استوا آسمان را تماشا میکنند، زحل و مریخ نیز تا زمان طلوع خورشید در آسمان ظاهر میشوند.
اگرچه این ماه شباهتی به توت فرنگی نخواهد داشت و احتمالا تنها رنگ آن کمی طلاییرنگ میشود، اما علت انتخاب این نام همزمانی وقوع این پدیده با فصل برداشت توتفرنگی در شمال شرقی ایالات متحده است. قبایل بومی آمریکا از ماه توتفرنگی برای شناسایی زمان مناسب برداشت توتفرنگی استفاده میکردند.
رصدگران اقیانوسیه در روز ۲۰ ژوئن شاهد عبور ماه تقریبا کامل از مقابل ستاره قلبالعقرب، درخشانترین ستاره صورت فلکی کژدم خواهند بود.