کدام قاریان قرآن در ایران محبوبترند؟
زمانی که صحبت از مشهورترین قاریان جهان اسلام به گوش میرسد، ناخودآگاه ذهنها به سمت صدای زیبای عبدالباسط عبدالصمد قاری مشهور مصری میرود.
با این حال علاوه بر او قاریان خوشصدای دیگری وجود دارند که برخی از آنها در ایران محبوبترند.
شحات محمد انور یکی از قاریان نامدار جهان اسلام و قارى مسجد الرفاهى مصر بود که در طول عمرش چندین بار به ویژه برای درمان بیماریاش به ایران سفر کرد و محبوبیت زیادی در میان مسلمانان ایران داشت.
شحات که قاری مورد علاقه علی خامنهای رهبر کنونی ایران نیز محسوب میشود، در سال ۱۹۵۰ در مصر به دنیا آمد و در سال ۲۰۰۸ پس از طی چند دوره مداوای ناموفق در تهران، به مصر بازگشت و در زادگاهش از دنیا رفت.
او در جریان سفرهایش به ایران چهاربار در حضور خامنهای تلاوت کرد و آیاتی از سورههای «نحل»، «انشقاق»، «اسرا»، «انعام» و «احزاب» و «انسان» را خواند.
پس از شحات، راغب مصطفی غلوش یکی از محبوبترین قاریان جهان اسلام در ایران محسوب میشد.
او در سال ۱۹۳۸ در مصر متولد شد. غلوش از شاگردان مصطفی اسماعیل بود که با صوت و لحنی متفاوت به قرائت آیات قرآن میپرداخت.
این قاری مشهور بارها از طرف کشورهای فرانسه، ایران، آمریکا، کانادا و انگلستان برای تلاوت آیات قران دعوت شد وهمواره برای برگزاری بزرگترین مسابقات قرآنی حضوری فعال داشت.
غلوش چهار بار در سالهای ۱۳۶۸، ۱۳۷۴، ۱۳۷۹ و ۱۳۸۱ به ایران سفر کرد و در این کشور تلاوتهای مختلفی اجرا کرد.
او در نهایت در ۷۷ سالگی در سال ۲۰۱۶ در مصر از دنیا رفت.
یکی دیگر از قاریان مشهوری که در ایران صوتش طرفداران زیادی دارد شعبان عبدالعزیز صیاد است. او در سال ۱۹۴۰ در مصر به دنیا آمد. شعبان پسر عبدالعزیزاسماعیل احمد صیاد از قاریان و اساتید بنام کشور مصر است.
شهرت فراوان و صوت خوش پدرش باعث شد او نیز در حوزه علوم قرآنی به سطوح بالایی دست یابد. این قاری بزرگ پس از دریافت مدرک کارشناسی از دانشگاه علوم قرآنی دوباره به روستا بازگشت تا با تدریس به کودکان علاقهمند دین خود را به مردم سرزمینش ادا کند.
تلاوتهای شعبان عبدالعزیز صیاد با حزن و سوزی خاص همراه بود كه تا اعماق دلها رسوخ كرده و قلبها را جلا میداد.
این قاری بزرگ در نهایت در سال ۱۹۹۸ در سن ۵۸ سالگی از دنیا رفت.
یکی دیگر از قاریان بنام جهان فرجالله شاذلی قاری بزرگ و خوش صدای مصری است.
این قاری در سال ۱۹۴۸ در مصر به دنیا آمد و در هشت سالگی توانست قرآن را به طور کامل حفظ کند. شیوههای قرائت دهگانه او در جهان شهرت فراوانی داشت.
شاذلی با کسب مدرک دانشگاهی در رشته ادبیات عرب با اوزان شعری به خوبی آشنا شد و توانست آیات قرآن را بر پایه همان اوزان موزون تلاوت کند.
در ابتدا این سبک شاذلی برای سایر اساتید قرائت ناملموس بود اما بعد از مدتی کوتاه به سرعت از طرف مردم و قاریان جوان مورد استقبال قرار گرفت.
این قاری برجسته و مدرس هنر تلاوت در نهایت در سال ۲۰۱۷ از دنیا رفت.