ورزش کم، سلامتی بیشتر؛ تاثیر ورزش روی زنان بیشتر است
تحقیقات جدید نشان میدهد که زنان، سریعتر و بیشتر از مردان از ورزش سود میبرند.
دانشمندان میگویند که ورزش منظم، طول عمر را افزایش میدهد، اما به چه میزان تحرک و ورزش در هفته نیاز داریم؟
بر اساس یافتههای یک تحقیق تازه، پاسخ به این سوال نسبی است و تفاوتهای زیادی بین زن و مرد در این خصوص وجود دارد.
این تحقیق که توسط مرکز پزشکی سیدرز-ساینای در لسانجلس کالیفرنیا در آمریکا و هونگوی جی از دانشگاه دانشگاه چینهوا پکن انجام و در ژورنال تخصصی کالج آمریکایی قلب و عروق (JACC) منتشر شده است، نشان میدهد که زنان در واقع سریعتر و بیشتر از مردان از ورزش سود میبرند.
«مارتا گولاتی» یکی از نویسندگان این پژوهش، میگوید که مردان برای کاهش خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی به ۳۰۰ دقیقه ورزش در هفته نیاز داشتند در حالی که این میزان برای زنان تنها ۱۴۰ دقیقه بود.
این پژوهش افزود که زنان برای بهرهبرداری از مزایای سلامتی مشابه مردان، به میزان قابل توجهی کمتر ورزش میکنند. تحقیق انجام شده با استفاده از دادههای بیش از ۴۰۰ هزار نفر در بازه زمانی سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۹ نشان میدهد که زنان میتوانند با فعالیت ورزشی کمتر، بهرهمندی مشابهی در سلامتی به دست آورند.
محققان در این پژوهش به بررسی این موضوع پرداختند که خطر مرگ به چه میزان از طریق ورزش کاهش مییابد.
به گفته آنها، فعالیت ورزشی منظم افراد، در مقایسه با افرادی که هیچگونه ورزشی انجام نمیدهند، خطر مرگ را به طور متوسط ۱۵ درصد برای مردان و ۲۴ درصد برای زنان کاهش میدهد.
در مورد خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، این کاهش از طریق ورزش برای مردان ۱۴ درصد و برای زنان ۳۶ درصد بوده است. دانشمندان با اشاره به این نتایج تأکید میکنند که تأثیر ورزش در زنان و مردان به طور قابلتوجهی متفاوت است.
به عبارت دیگر، ورزش شدید مردان به مدت ۱۱۰ دقیقه در هفته، خطر مرگ آنها را به میزان ۱۹ درصد کاهش میدهد. این در حالی است که زنان، تنها پس از ۵۷ دقیقه در هفته تمرین فشرده، به این مقدار دست پیدا میکنند.