بانک جهانی: محدودیتهای طالبان علیه زنان بر رشد اقتصادی افغانستان تاثیر منفی گذاشته است
بانک جهانی در آخرین گزارش خود اعلام کرد که محدودیتهای طالبان بر کار و آموزش زنان و مسایل دیگر، طی دو سال گذشته بر اقتصاد افغانستان اثر منفی گذاشته است.
بر بنیاد این گزارش، وضع محدودیتها بر کار و آموزش زنان و مسایل دیگر نه تنها بر اقتصاد افغانستان اثر منفی گذاشته، بل چشمانداز رشد اقتصادی را نیز آسیب رسانده است.
از زمان روی کارآمدن دوباره طالبان در اوت ۲۰۲۱ ( ۲۰ مرداد ۱۴۰۰)، این گروه محدودیتهایی برای زنان افغان اعمال کردند که موجب شد، آنان از زندگی عادی خود دور بمانند. از جمله این محدودیتها، آن است که مقطع دبیرستان برای دختران ممنوع شده و بسیاری از زنان اجازه کار در مراکز دولتی را ندارند.
بر اساس گزارش بانک جهانی، خدمات و بخشهای تولیدی که پیش از این ۴۵ درصد تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل میداد، در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ به شدت کاهش یافت و به ترتیب به ۳۰ درصد و ۶.۵ درصد رسید.
به آتش کشیدن ۶۰ تُن ادویه و مواد خوراکی «بیکیفیت» در افغانستان
براساس آمارهای این بانک، بخش کشاورزی افغانستان که پیشتر ۳۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میداد، در سال ۲۰۲۲ به ۶.۶ درصد رسید که کاهش ۳۰ درصدی را نشان میدهد.
سهم بخش صنعت نیز، بهدلیل تعطیلی بیشتر کسبوکار زنان، ۵.۷ درصد سقوط کرده است.
بر اساس گزارش بانک جهانی، صادرات افغانستان در دو سال گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته و در مقابل واردات نیز افزایش چشمگیری داشته است که منجر به افزایش کسری تجاری این کشور شده است.
در گزارش گفته شده است اقتصاد افغانستان همچنان شکننده است و دو سوم خانوادهها در افغانستان با چالشهای معیشتی روبرو هستند.
مقامات طالبان تا کنون در مورد این گزارش واکنش نشان ندادهاند.