سبز، قرمز و گاهی آبی؛ علت تغییر رنگ ادرار چیست؟
رنگ ادرار همیشه زرد نیست، زیرا ممکن است گاهی به رنگهای دیگری مانند قهوهای، قرمز، سبز یا حتی آبی دربیاید.
به گزارش روزنامه «دیلی میل»، رنگ ادرار معمولا بستگی به میزان آبی که مینوشید دارد، اگر روشن است پس مایعات کافی مینوشید، اما اگر تیره باشد پس باید آب بیشتری بنوشید.
زمانی که ادرار به رنگهای غیرعادی در میآید، ممکن است مربوط به مصرف داروی جدید، ورزش بیش از حد، ابتلا به عفونت ادراری یا خونریزی داخلی باشد.
دکتر «اشلی پونتنی» پزشک متخصص در اورولوژی در ایالات متحده، در مصاحبه با «دیلی میل» به دلایل رنگهای متفاوت ادرار پرداخته است:
قرمز یا صورتی: این رنگ میتواند نگرانکننده باشد، زیرا ممکن است معمولاً ناشی از شرایطی مانند بزرگ شدن پروستات و سنگ کلیه باشد. گاهی اوقات رنگ ممکن است فقط مربوط به داروهای مورد استفاده برای درمان سل باشد.
نارنجی: اگر ادرار شما نارنجی است، ممکن است به دلیل داروهای ضد التهابی باشد که مصرف میکنید. برخی از داروهای شیمی درمانی سرطان و مکملهای غذایی نیز ممکن است عامل درآمدن ادرار به این رنگ باشد. ادرار نارنجی نیز ممکن است نشانه مشکل کبد یا مجرای صفراوی باشد.
آبی یا سبز: علت شایع ادرار آبی یا سبز رنگ، رنگ های مورد استفاده در تصویربرداری از مثانه و کلیهها است. علاوه بر این، برخی از داروهای افسردگی، زخم معده و رفلاکس اسید میتوانند ادرار را آبی یا سبز رنگ کنند.
قهوهای: ادرار قهوه ای رنگ در اثر مصرف برخی مواد غذایی خاص نظیر باقلا، برخی داروهای خاص نظیر پریماکین و مسهلهای حاوی کاسکارا و سنا یا آسیب شدید به عضلات بوجود میآید.