آیا پنیر مانند مواد مخدر اعتیادآور است؟ این مطالعه پاسخ میدهد
بسیاری از ما از انواع پنیر در وعدههای غذایی مختلف خود استفاده میکنند، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد استفاده بیش از حد از پنیر میتواند اعتیاد آور باشد.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که انواع پنیر باید در همه وعدههای غذاییتان حضور داشته باشد و فکر میکنید به جای تمام وعدهها و میان وعدههای غذایی میشود پیتزا آنهم با پنیر فراوان خورد، حالا میتوانید با خیال راحت به اطرافیانتان بگویید که دست خودتان نیست و شما به پنیر «معتاد» هستید
اعتیاد به پنیر یک مسئله واقعی است که میتواند اثرات منفی بر زندگی افراد بگذارد. مصرف پنیر منجر به ترشح دوپامین منجر میشود که یک انتقال دهنده عصبی اصلی مرتبط با پاداش و لذت است.
به گزارش «دیلی میل»، نتایج این مطالعه تازه نشان میدهد که پنیر به دلیل وجود پروتئینی به نام «كازئین» كه در تمام فراوردههای لبنی یافت میشود اعتیادآور است و در زمان گوارش این پروتئین، ماده مخدری به اسم «كازومورفین» آزاد میكند كه بر گیرندههای «دوپامین مغز» اثر میگذارد.
این «کازومورفینها» میتوانند خود را به همان گیرندههایی در مغز ما بچسبانند که هروئین و سایر مواد مخدر وجود دارد و در نتیجه مقدار کمی دوپامین ایجاد میشود.
دکتر «نیل بارنارد»، پژوهشگر ارشد و رئیس کمیته پزشکان و استاد حقالتدریسی دانشکده پزشکی دانشگاه جورج واشینگتن و یکی از نویسندگان این مطالعه تاکید کرد: «پروتئین موجود در پنیر از کازئین میآید که در طی هضم، کازومورفینها را آزاد میکند، مادهای که از نظر شیمیایی بسیار شبیه به مواد افیونی است.»
اما این بدین معنی نیست که نباید این ماده غذایی را مورد استفاده قرار داد، بلکه باید در مصرف پنیر تعادل را رعایت کرد.