پیامدهای تغییرات آب و هوایی چگونه بر سلامت روانی تأثیر میگذارد؟
گزارش سازمان جهانی بهداشت به این نتیجه رسید که تغییرات آب و هوایی طیف وسیعی از اثرات منفی را بر سلامت روانی دارد.
این گزارش که در سال جاری منتشر شد، از کشورهای سراسر جهان خواست تا با توجه به تغییرات آب و هوایی و پیامدهای آن بر سلامت افراد در جهان، بهویژه افرادی که از بلایای طبیعی، خشکسالی، فقر، درجه حرارت بالا و زندگی در نزدیکی تأسیسات صنعتی رنج بردهاند و هنوز هم رنج میبرند، اقدامات فوری برای حمایت از سلامت روان آنها انجام دهند.
در این گزارش تاکید شد که زندگی در شرایط آب و هوایی سخت، مانند طوفان، آتشسوزی جنگلها یا در مناطق خشک، بر سلامت روانی افراد تأثیر میگذارد.
این روال روزانه خطر مرگ زودرس را ۲۰ درصد کاهش میدهد!
به عنوان مثال، تغییرات آب و هوایی ممکن است منجر به زوال تدریجی شناختی شود، زیرا داستان تنها زمانی که سانحه رخ میدهد به پایان نمیرسد، بلکه به گفته کارشناسان، در روزهای بعد از غلبه بر شوک سانحه آغاز میشود.
افرادی که از پیامدهای تغییرات آب و هوایی و بلایای طبیعی رنج میبرند با اثرات روانی بسیاری از جمله اضطراب، احساس درماندگی، افسردگی، اضطراب و حتی افکار خودکشی همراه هستند.
آتشسوزیهایی که چند ماه پیش کالیفرنیا را درنوردید افزایش یافت و بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، مردم این ایالت از اختلال استرس پس از سانحه رنج میبردند، زیرا حدود ۶۷ درصد از جمعیت این ایالت گزارش کردند که احساس ترس، فوبیا، اضطراب، کمبود خواب و خستگی عمومی را تجربه کردهاند که هفتهها پس از آن فاجعه با آنها همراه بود.
این نهاد با بیان اینکه انتشار اخبار منفی در رسانهها اثرات منفی بر روح و روان افراد میگذارد توضیح میدهد: موضوع نه تنها مربوط به کسانی است که در کانون این سوانح بوده اند، بلکه بر اساس این گزارش، تغییرات آب و هوایی بر سلامت روان افرادی که شخصاً در معرض هیچ نوع بلایای طبیعی قرار نگرفتهاند نیز تأثیر میگذارد.