بلومبرگ: کاپ۲۸ امید جهان در میان هرج و مرج تغییرات آب و هوایی
بلومبرگ ویژگیهای دستاوردهای بالقوه این کنفرانس را بررسی کرده است
جهان امیدوار است که کنفرانس آبوهوایی کاپ ۲۸ که در حال حاضر در اکسپو سیتی دبی برگزار می شود، به هرج و مرج تغییرات آب و هوایی که سیارهزمین را تحت تاثیر قرار داده و باعث ثبت رکوردهای گرمایی بیسابقهای شده است، پایان دهد.
در گزارش خبرگزاری «بلومبرگ» آمریکا آمده است: «کاپ۲۸ که فعالیت خود را در اکسپو سیتی دبی آغاز کرد، بزرگترین و مهمترین مذاکرات بین المللی در مورد آب و هوا خواهد بود.»
در این کنفرانس با حضور بیش از ۷۰ هزار سیاستمدار، دیپلمات، فعال، سرمایه گذار، و رهبران کسب و کار، راههای مبارزه با تهدید تغییرات اقلیمی را که همه نقاط جهان را با حوادث شدید آب و هوایی تحت تأثیر قرار داده است، مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
بر اساس این گزارش، نیاز به روی آوردن پیشرفت هرگز به این فوریت کنونی نبوده است. برای مثال، سال ۲۰۲۳ گرمترین سال تاریخ خواهد بود و انتشار گازهای گلخانه ای همچنان در حال افزایش است، همچنین وعدههای کاهش آلودگی برای مقابله با تهدید افزایش دما تاکنون به صورت کافی عملی نشدهاند.
علاوه بر این، تورم سریع و عوامل بیثباتی در جهان از جمله جنگ در اوکراین و غزه، تلاشها برای انتقال به منابع انرژی پاک تر و پایدارتر را مخدوش کرده است.
در این میان، «راشل کلتوس» از اتحادیه دانشمندان در ماساچوست، دوره کنونی کنفرانس آبوهوایی را به عنوان «فرصت واقعی در زمینه آب و هوایی برای دستیابی به برخی دستاوردها» توصیف کرد.
توافق بزرگترین آلاینده جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی
بر اساس گزارش بلومبرگ، شاید مثبتترین پیشرفت تاکنون، بهبود روحیه و تفاهم دیپلماتیک بین ایالات متحده و چین باشد.
بلومبرگ در این گزارش توضیح داد: « آلایندهترین کشورهای جهان (چین و آمریکا) در اوایل ماه نوامبر سال جاری توافق کردند که انتشار گازهای گلخانهای را کمتر کرده و از سه برابر شدن ظرفیت انرژی تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ برای دستیابی به هدف ۱.۵ درجه سانتیگراد حمایت کنند.»
این توافق یکی از اهدافی است که احتمالاً در سند نهایی کنفرانس آبوهوایی کاپ ۲۸ درج شود.
پول و سرمایه گذاری؛ محور بحث در کنفرانس COP28
بر اساس گزارش «بلومبرگ»، کشورهای ثروتمند احتمالاً به هدف تعیین شده خود - یعنی جمعآوری ۱۰۰ میلیارد دلاری سالانه- برای کمک به کشورهای فقیر در مقابله با بحران تغییرات آب و هوایی و پرداخت هزینه انرژی پاک دست یافتهاند اما این فقط یک قطره در اقیانوس است.
بر اساس آخرین برآوردها، کشورهای در حال توسعه تا سال ۲۰۳۰ سالانه به ۲.۴ تریلیون دلار از دولتها وبخشهای مختلف جهان نیاز خواهند داشت.
کاپ۲۸ امید جهان برای مبارزه با هرج و مرج تغییرات آب و هوایی
جهان امیدوار است که دکتر سلطان بن احمد الجابر، وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات متحده عربی و رئیس کنفرانس تغییرات آب و هوایی (کاپ۲۸)، بتواند از نظر نتایج به پیشرفتی دست یابد.
دکتر سلطان بن احمد الجابر قبلاً گفته بود که COP28 را به عنوان فرصتی برای بهره برداری از صنعت سوخت فسیلی برای مقابله با انتشار گازهای گلخانهای میداند.
نتایج احتمالی کنفرانس کاپ۲۸
در گزارش بلومبرگ آمده است: «اگر ریاستکنفرانس تغییرات آب و هوایی کاپ۲۸ بتواند به توافقاتی در مورد گاز متان، سوختهای فسیلی و منابع انرژی تجدیدپذیر برسد، احتمالاً کنفرانس دبی موفق تلقی شود و این دیدگاهی را تأیید میکند که ائتلاف مبارزه با تغییرات آب و هوایی باید تا حد امکان گسترده باشد.»