ادامه مسمویت دانشآموزان در ایران؛ آمریکا خواستار پیگیری جدی مقامات ایران شد
در شرایطی که رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از مسمومیت ۴۰۰ دانشآموز دختر دیگر در این شهر خبر داد، آمریکا با محکوم کردن این اتفاقات، از ایران خواست تا به شکلی جدیتر به بررسی عوامل این «حملات سمی» بپردازد.
علی محمدیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اعلام کرد که روز چهارشنبه ۱۰ اسفند، بیش از ۴۰۰ دانشآموز دختر در این شهر مسموم شدند.
به ادعای این مقام، ۱۱ مدرسه در اردبیل مورد حمله گازهای سمی قرار گرفته که بلافاصله دانشآموزان مسموم با آمبولانس به بیمارستانها منتقل شدهاند. وی در ادامه توضیح داد که از حدود ۴۰۰ دانشآموز مسموم، ۱۰۰ نفر به دلیل وخامت اوضاع همچنان در بیمارستانها بستری هستند و تقریبا ۳۰۲ دانشآموز پس از چند ساعت از بیمارستان مرخص شدند.
مقامات و نهادهای ایرانی تاکنون پس از گذشت سه ماه از حملات سمی و مسمومیت دانشآموزان مدارس برخی استانهای ایران در در اینباره جز اینکه مقصر را دشمن اعلام کنند اظهار نظر دیگری نکردهاند.
واکنشها به مسمومیت دختران مدارس ایران در سطح جهانی به مراتب بیشتر از داخل ایران بوده به طوریکه انعکاس آن در جهان موجب شده تا وزیر کشور در ایران، این قائله را توطئهای از سوی دشمن عنوان کند.
در همین راستا ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری روز چهارشنبه ضمن ابراز نگرانی شدید در مورد گزارشهای مسمومیت دختران دانشآموز در ایران اعلام کرد که واشینگتن از تهران میخواهد درباره حملات سمی علیه دانشآموزان دختر در مدارس ایران به صورت جدیتر تحقیق کند.
ند پرایس، اتفاقات سریالی پیرامون دختران دانشآموز در ایران را «به شدت نفرتآور» خواند و گفت: «آموزش و پرورش یک حق جهانی است و زنان و دختران در سراسر جهان حق دارند به آموزش و پرورش دسترسی داشته باشند.»
او افزود: «از مقامات ایران انتظار داریم به طور کامل درباره مسمویت دانشآموزان دختر تحقیق و تفحص کرده و برای پایان دادن به این اقدامات و پاسخگو کردن عوامل مسئول، هر چه در توان دارند انجام دهند.»
برخی از مقامات نیز با مقصر جلوه دادن نیروهای تندروی وابسته به نظام عنوان کردند: «ما تصور میکنیم تندروها در حال انتقامگیری از دختران دانشآموز هستند که بهویژه در جریان اعتراضات سراسری با تجمع، سردادن شعارهای اعتراضی، از سر در آوردن مقنعه و پارهکردن و آتش زدن عکس خمینی و خامنهای، رهبران نظام از صفحات اول کتابهایشان به خیزش ضدحکومتی مردم ایران پیوسته بودند.»