چرا کاپ۲۸ بلندپروازانهترین طرح آب و هوایی در تاریخ است؟
یکی از مشاوران سازمان ملل متحد معتقد است که کنفرانس کاپ۲۸ نشاندهنده بلندپروازانهترین طرح آب و هوایی در تاریخ است.
پروفسور ابراهیم اوزدمیر نوشت: «اگر کنفرانس کاپ۲۸ موفق به دستیابی به توافقاتی در مورد پیشنهادهای مقابله با تغییرات آب و هوایی شود، این امر مسیر گذار عادلانه به دور از سوختهای فسیلی را تسریع میکند.»
اوزدمیر معتقد است که مذاکرات در کنفرانسی که طی چند هفته به میزبانی امارات برگزار میشود، آخرین فرصت برای بشریت برای دستیابی به یک توافق بینالمللی برای جلوگیری از تغییرات خطرناک آب و هوا خواهد بود.
وی در پاسخ به تفکری که برخی از افراد نسبت به کاهش اعتماد و بیتفاوتی نسبت به کنفرانس دارند، با مطالعهای که توسط دانشگاه اوسکودار ترکیه و شورای کارائیب و ASEAN به طور عمدی از سوی سازمان ملل انجام شده که این تفکر کاملاً خطرناک است، پاسخ داد.
این کارشناس سازمان ملل متحد اظهار داشت: علاوه بر وی، ۷ کارشناس از جنوب جهانی به تحلیل مقایسهای و تفصیلی اهداف و فعالیتهای اجرا شده توسط ریاستهای ۵ کنفرانس اخیر طرفین پرداختند.
پس از مقایسه پیشنهادات اجلاس کاپ۲۸ و اقدامات واقعی آنها با دستور کار و رفتار ریاستهای قبلی کاپ، کارشناسان دریافتند که این احساس که عملی شدن تصمیمات این کنفرانس امکانپذیر نیست، بیاساس است.
به عنوان مثال، توصیف مطبوعات غربی از وزیر صنعت و فناوری پیشرفته امارات و رئیس منتخب کاپ۲۸، سلطان الجابر، به عنوان مرد نفتی گمراه کننده است.
اوزدمیر میگوید: «در واقع، الجابر شرکت انرژیهای تجدیدپذیر «مصدر» متعلق به امارات را در سال ۲۰۰۶ تاسیس و مدیریت کرد و در ژانویه ۲۰۱۶ دولت امارات برای پایان دادن به وابستگی به تولید سوختهای فسیلی عقبنشینی کرد.
یک ماه بعد، کشور استراتژی ملی زندگی پس از نفت را آغاز کرد و تنها در این شرایط بود که الجابر از مصدر به سمت مدیرعاملی ADNOC حرکت کرد.
از آن تاریخ، ADNOC گامهای بلندی در حفاظت از محیط زیست برداشته است، زیرا ۱۰۰ درصد انرژی آن از منابع پاک تامین میشود.
به گفته مشاور سازمان ملل، تحلیلهای کارشناسی نشان داد که ارزش پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر که امارات با شرکای مختلف در این دهه در سطح محلی و جهانی برنامهریزی کرده، بسیار بیشتر از پروژههای نفت و گاز است.
امارات متحده عربی و شرکای آن قصد داشتند ۳۰۰ میلیارد دلار در پروژههای انرژی تجدیدپذیر سرمایهگذاری کنند، در حالی که ۱۵۰ میلیارد دلار برای توسعه تولید نفت و گاز است.
این کارشناس همچنین اظهار داشت که سرمایهگذاری امارات در انرژیهای تجدیدپذیر بسیار بیشتر از سرمایهگذاریهایی است که ریاست کنفرانسهای قبلی طرفها برای انرژیهای تجدیدپذیر جذب کردهاند.
بررسیهای کارشناسان به این نتیجه رسید که ریاست کاپ۲۸ در تلاش برای دستیابی به تعادل دشواری است که کشورهای در حال توسعه بین حفظ توسعه و حفاظت از کره زمین به طور همزمان با آن روبرو هستند.