دانشمندان کرهای در دانههای برنج، گوشت گاو پرورش میدهند!

دانشمندان کرهای در یک ابتکار جدید، موفق به پرورش سلولهای گوشت گاو درون دانههای برنج شدهاند.
به گفته آنها این «غذای فرانکشتاینی» نه تنها ارزانقیمت و خوشمزه است بلکه با محیط زیست نیز سازگارتر خواهد بود.
سوهیون پارک، محقق ارشد این پروژه از دانشگاه یونسه در کره جنوبی میگوید: تصور کنید کلیه مواد مغذی مورد نیازتان را از یک برنج پرپروتئین تامین کنید. برنج خود به تنهایی حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی است اما با افزودن سلولهای گوشتی میتوان میزان پروتئین و ارزش غذایی آن را نیز افزایش داد.
وی افزود: معمولا نیاز پروتئینی بدن را با خوردن گوشت تامین میکنیم. اما تولید دام و طیور بسیار پرهزینه بوده و منابع آبی و خاکی زیادی را مصرف میکند. علاوه بر این مقادیر قابل توجهی گازهای گلخانهای نیز تولید میشود.
روش متداول برای تولید گوشت آزمایشگاهی قرار دادن سلولهای عضلانی و چربی گاو درون یک ساختار ژلاتینی یا کلاژنی است تا بتوانند به صورت قطعات واقعی گوشت رشد کنند.
در حالی که مطالعات قبلی نشان داده بود گوشت آزمایشگاهی میتواند طعم و بافتی شبیه به استیک و همبرگر واقعی داشته باشد، تیم کرهای متوجه شد دانههای برنج با داشتن حفرهها و شکافهای فراوان، محیط بسیار مناسبی برای رشد و نمو سلولهای گوشتی فراهم میکنند.
آنها ابتدا دانههای برنج را با ژلاتین ماهی پوشش دادند و سپس سلولهای بنیادی عضلانی و چربی گاو را درون آن کاشته و به مدت ۹ تا ۱۱ روز کشت دادند.