هندیها از «بوی خاک بارانخورده» عطر ساختند! (+ویدئو)
آیا تا به حال در یک روز ابری بیرون رفتهاید و بوی خاک و باران را حس کردهاید؟ یا بعد از یک باران شدید متوجه شدهاید که بوی خاصی در هوا وجود دارد؟ هندیها، از این احساسات الهام گرفتهاند و این رایحه دلپذیر را ساختهاند.
بر اساس گزارش «نشنال»، در هر کوچه در شهر تاریخی «قنوج» در ایالت اوتار پرادش که به پایتخت عطر هند معروف است، میتوان بویی متفاوت استشمام شود اما در میان آنها، یک بو از بقیه قویتر است؛ بوی خاک بارانخورده که از اولین قطرات باران روی خاک خشک برمیخیزد.
شهر «قنوج» پایتخت عطر هند
شهر قنوج با ۲.۳ میلیون نفر جمعیت، شهری در ایالت اوتارپرادش هند است که در حدود ۱۲۰ کیلومتری پایتخت ایالت لاکنو قرار دارد، پایتخت صنعت عطر هند به شمار میرود.
در این شهر، بیش از ۳۵۰ عطرسازی کوچک، متوسط و بزرگ از گل رز، یاسمن و چوب صندل گرفته تا عود، مشک و زعفران طی فرایندی باستانی در دیگهای مسی بزرگ با استفاده از گِل، خشت و روغن تقطیرشده در آب روی آتش چوب، عطر تولید میکنند.
«میتی عطار»؛ بوی خاک بارانخورده
«میتی» در زبان اردو به معنی خاک است و «عطار» هم که در فارسی و عربی واژهای آشنا است.
«گاورِو مهروترا»، عطرساز نسل سوم در شهر «قنوج» در مصاحبه با نشنال گفت:«مشتریان بیشتری و بهویژه زنان و مشتریان خارجی عطر میتی را میخرند.»
به گفته عطرساز «میتی عطار»، تقاضا برای این محصول از خارج هند از جمله کشورهایی مانند ایالات متحده، آمریکا بریتانیا، اروپا و ژاپن بالا است.»
مهروترا توضیح داد: «تعداد مشتریان این عطر که قدمتی طولانی در تاریخ دارد، در پنج تا ۱۰ سال گذشته چندین برابر شده است.»
گفتنی است که قیمت یک بطری میتواند از ۴۰ روپیه (حدود ۵۰ سنت) تا هزار روپیه (حدود ۱۲ دلار) برای ۱۰ میلیلیتر متغیر باشد.
در ویدئو این، نحوه ساختن عطر «بوی خاک باران خورده» را مشاهده کنید.