آب زمین از کجا آمده است؟ دانشمندان این راز را فاش کردند
۷۱ درصد از مساحت کل سیاره را آب تشکیل میدهد، اما یک سوال بزرگ بیپاسخ ماند: این آب در وهله اول از کجا آمده است؟
در طول سالها، دانشمندان فرضیههای بسیاری را مطرح کردند که با استفاده از آنها سعی داشتند توضیحی برای وجود آب در سطح زمین بیابند.
این فرضیهها از رسیدن آب به زمین از طریق سیارکهایی که با آن برخورد میکردند تا اینکه خود زمین به تنهایی آب تولید میکرد، متغیر بود.
بر اساس گزارش دیلی میل بریتانیا، در حال حاضر، دانشمندان مؤسسه فناوری کالیفرنیا جهشی بزرگ به سمت حل این معما انجام دادهاند.
آنها میگویند که زمین از تودههای خشک و صخرهای تشکیل شده که نشان میدهد آب در مراحل بعدی شکلگیری سیاره ظاهر شده است.
آنها اظهار داشتند که افزودن مواد فرار اصلی لازم برای حیات به زمین، از جمله آب، در ۱۵ درصد آخر شکلگیری زمین رخ داده است.
تاریخچه شکلگیری زمین به ۴.۵ میلیارد سال قبل میرسد و دانشمندان در تلاش برای درک فرآیندهایی هستند که در این سیاره به وجود آمده است.
در یکی از سادهترین راهها برای کشف چگونگی شکلگیری این سیاره، دانشمندان ماگما (سنگ مذاب) را که در اعماق زمین جریان دارد، ردیابی کردند.
در حالی که ورود به عمق زمین برای ما دشوار است، ماگما راه خود را باز میکند تا زمانی که به شکل گدازه در سطح ظاهر شود.
دانشمندان بر این باورند که ماگما از اعماق مختلف درون زمین تشکیل میشود، مانند گوشته بالایی که از ۱۵ کیلومتری زیر سطح زمین شروع شده و تا ۶۸۰ کیلومتری زیر زمین امتداد دارد و گوشته پایینی که از فاصله ۶۸۰ کیلومتری زیر زمین تا ۲۹۰۰ کیلومتر زیر زمین امتداد مییابد.
با مطالعه لایههای زمین، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که آب در این سیاره فوراً تشکیل نشده، بلکه بهعنوان موادی که در طول زمان با یکدیگر ادغام میشوند جمعآوری شدهاند.
این بدان معناست که گوشتههای بالایی و پایینی میتوانند سرنخهای متفاوتی در مورد آنچه در طول شکلگیری سیاره اتفاق افتاده ارائه دهند.
در این مطالعه، محققان به کمبود مواد فرار در اعماق زمین پی بردند که موادی هستند که میتوانند به راحتی تبخیر شوند و شامل آب نیز میشوند.
اما این مواد در لایه بالایی (جبه بالایی) به وفور یافت میشوند.
این نشان میدهد که زمین هنگام تولد خشک و سنگی بوده و آب در زمان بعدی به سیاره ما آمده است.