کشف دستکم ۲۰۰۰ سر مومیاییشده قوچ در مصر! (+تصاویر)
وزارت آثار باستانی و گردشگری مصر از کشف دستکم ۲۰۰۰ سر مومیاییشده قوچ در شهر باستانی «ابیدوس» استان سوهاج خبر دادهاست.
بنا بر اعلام وزارت آثار باستانی و گردشگری مصر، باستانشناسان موسسه مطالعات مصر باستان دانشگاه نیویورک موفق شدند دستکم ۲۰۰۰ سر مومیاییشده قوچ متعلق به دوران «بطلمیوسی» به همراه یک بنای مجلل متعلق به «دودمان ششم» در معبد «رامسس دوم» واقع در شهر باستانی «ابیدوس» استان سوهاج را کشف کنند.
بر اساس بیانیه وزارت آثار باستانی و گردشگری مصر، در این معبد علاوه بر سرهای مومیاییشده قوچ، چندین سر مومیاییشده میش، سگ، بز، گاو، غزال و میمون نیز کشف شده است.
کشف مومیایی ۲۰۰۰ ساله در سطل زباله در یمن!
این گروه از باستانشناسان علاوه بر بقایای مومیاییشده حیوانات، بنای مجلل بزرگی را نیز کشف کردند که ضخامت دیوارهای آن به حدود ۵ متر و قدمت آن به دودمان ششم «پادشاهی کهن» میرسد. کاوشگران در این مکان همچنین مجسمه و لباس و کشف چرم کشف کردند.
کشف این مومیاییها که گمان میرود به عنوان پیشکش ارائه شده باشند نشان دهنده تداوم محبوبیت «رامسس دوم» در این مکان حدود یک هزار سال پس از مرگش است.
«ابیدوس» که در «سوهاج» شهری در فاصله ۴۳۵ کیلومتری قاهره واقع شده است، یکی از مهمترین محوطههای باستانشناسی مصر محسوب میشود.
کشف جسد یک مومیایی با «زبان طلایی» در مصر
شهر ابیدوس با قبرستانهای بزرگ و معابد متعددش متعلق به اولین دوره تمدن مصر باستان است و نماد ستایش «ازیریس» ایزد جهان زیرزمینی و مرجع قضاوت روح انسانها پس از مرگ تلقی میشود.
ابیدوس در تمامی دورههای تمدن مصر باستان، از دوران ماقبل تاریخ تا دوران تسلط روم بر مصر یکی از مراکز اصلی تمدن در حاشیه رود نیل بود.