حاملگی مجدد در دوران بارداری امکانپذیر است!
در سالهای اخیر با انتشار روشهای کمک باروری، تولد دوقلو و چندقلو به شدت افزایش یافته است. در در مواردی نادر لقاح دو تخمک با فاصله زمانی صورت میگیرد.
بر اساس مقالهای که در یاهو لایف منتشر شد، «سوپرفتاسیون» پدیدهای نادر است که در آن دو بارداری به صورت با فاصله زمانی درون یک دوره بارداری رخ میدهد. این پدیده یعنی زن حامله دوباره باردار میشود.
تشخیص سوپرفتاسیون نیز مانند دیگر بارداریها از طریق سونوگرافی امکانپذیر است، که تفاوتهای سنی، اندازه و مراحل رشد جنینها را نشان میدهد.
گزارشها نشان میدهد که این پدیده در بارداریهای آیویاف نسبت به سایر موارد بیشتر است، هرچند که منابع پژوهشی تعداد آن را کمتر از ۱۰ مورد در انسان ذکر کردهاند.
این پدیده چگونه رخ میدهد؟
برای بارداری در دوران حاملگی، تخمکگذاری مجدد اتفاق نمیافتد زیرا میزان بالای هورمون پروژسترون در این دوره از تخمکگذاری جلوگیری میکند.
در بارداریهای چندقلو که به سوپرفتاسیون مشکوک است، تصور میشود که تخمکگذاری در دوره بعد از حاملگی رخ میدهد. اسپرم پس از بارداری به لوله فالوپ میرود و تخمک رهاشده را بارور میکند. جنینی که شکل گرفته، به رحم بازمیگردد و در آنجا جای میگیرد.
زایمان در موارد سوپرفتاسیون به نحوی مشابه زایمان دوقلو انجام میشود. نوزادان معمولاً از نظر سنی به هم نزدیکاند و بهطور کامل رشد میکنند و در بدو تولد سالماند. اما ممکن است مادر سزارین شود، و احتمالا پزشک پیشتر توصیه میکند که برای بالا بردن شانس زایمان سالم و بیعارضه برای هر دو نوزاد سزارین انجام شود.
کودکانی که درنتیجه سوپرفتاسیون به دنیا میآیند معمولا با مراقبتهای مناسب دوران بارداری، بسیاری از آنها به اندازه همسالان خود رشد میکنند.
با این حال، این کودکان ممکن است با خطراتی همچون کمخونی، زایمان زودرس، فشارخون بارداری، نقایص مادرزادی، سقط جنین، سندروم انتقال خون دوقلوها، سزارین، و خونریزی پس از زایمان روبرو شوند.