کشف اسکلت دایناسور سبزرنگ در آمریکا؛ آیا گونهای جدید پیدا شده است؟
کشف بقایای یک دایناسور سبزرنگ در جنوب شرقی ایالت یوتای آمریکا دانشمندان را امیدوار کرده که گونهای جدید از دایناسورها شناسایی شود.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، این دایناسور ۱۵۰ میلیون ساله اولین بار در سال ۲۰۰۷ در میان انبوهی از استخوانهای متعلق به گونههای مختلف دایناسورها از جمله دیپلودوکوس، استگوزاروس، آلوساروس و کاماراساروس مشاهده شد.
حال تیمی از موزه تاریخ طبیعی لسآنجلس این بقایا را بازسازی کردهاند.
نکته جالب توجه این است که اسکلت بازسازی شده از ترکیب استخوانهای دو یا چند دایناسور از همان گونه تشکیل شده است.
اگرچه هویت دقیق این گونه هنوز مشخص نشده، کارشناسان بر این باورند که احتمالاً متعلق به جنس دیپلودوکوس است. این دایناسور که توسط تیم حفاری "گناتالی" نامگذاری شده، ۷۵ فوت (حدود ۲۳ متر) طول دارد که تقریباً دو برابر طول یک اتوبوس شهری است و وزن آن حدود ۵ تن تخمین زده میشود.
ویژگی منحصر به فرد این اسکلت، رنگ سبز آن است که در نتیجه فعالیتهای آتشفشانی بین ۸۰ تا ۵۰ میلیون سال پیش ایجاد شده است. این رنگ سبز، اسکلت گناتالی را به اولین اسکلت دایناسور سبزرنگ در جهان تبدیل کرده است.
پس از کشف، استخوانها برای قالبگیری و مونتاژ به شرکت Research Casting International (RCI) در کانادا، یکی از بزرگترین ارائهدهندگان خدمات فنی موزه در جهان، فرستاده شدند. سپس، گناتالی به محل نمایش جدید خود در لسآنجلس منتقل شد.
این ساروپود، که به عنوان کاملترین اسکلت نوع خود در ساحل غربی آمریکا شناخته میشود، قرار است در ماه نوامبر به عنوان جاذبه اصلی بخش جدید موزه تاریخ طبیعی لسآنجلس به نمایش گذاشته شود. این پروژه چند میلیون دلاری، بیشک توجه بسیاری از بازدیدکنندگان و دانشمندان را به خود جلب خواهد کرد.