تغییرات آبوهوایی سوژه داغ نشست صندوق پول و بانک جهانی در مراکش
مسئله اصلاح مؤسسات مالی بینالمللی برای توانمندسازی آنها در مقابله بهتر با چالشهای جهانی از جمله تغییرات آب و هوایی، سوژه اصلی سخنرانیهای این هفته در نشست مشترک صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در مراکش بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، این جلسات فرصتی برای تاکید دوباره بر ضرورت اصلاح این دو نهاد است که اندکی پس از پایان جنگ جهانی دوم تاسیس شدند.
رئیس جدید بانک جهانی، آجی بانگا، بر نیاز مؤسسه خود به مؤثرتر بودن و داشتن ابزارهای گستردهتر برای توسعه نقشه راه جدید و جاهطلبانهتر با شعار اصلی «ریشهکن کردن فقر در جهان قابل زندگی» تأکید کرد.
بانگا امیدوار است بتواند «قابلیتهای تأمین مالی اضافی به مبلغ ۱۵۰ میلیارد دلار در طول دهه جاری» را به دست آورد.
اصلاحات خاص با استفاده بهینه از منابع موجود در حال حاضر بودجه بیشتری را فراهم می کند. بقیه مسیر زمان بیشتری می برد.
برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه، از یک «رویکرد تدریجی» که با ارزیابی نیازهای بانک جهانی شروع میشود، «و سپس افزایش سرمایه ترکیبی» که شامل بدهی و سرمایه است، حمایت کرد.
این وزیر فرانسوی معتقد است مرحله سوم که زودتر از سال ۲۰۲۵ رخ نخواهد داد، شامل افزایش همهجانبه سرمایه بانک جهانی خواهد بود.
با این حال، به گفته طرفداران محیط زیست، با توجه به جدی بودن بحران آب و هوا، این جدول زمانی بسیار طولانی است و روند کار کند پیش میرود.
همچنین ناظران بر پیشرفت در مسائل حاکمیتی، مانند امکان پذیرش رسمی گروه V20، که شامل ۶۸ کشور آسیبپذیر در برابر تغییرات اقلیمی است، امیدوار بودند که به نهادهای صندوق بینالمللی پول بپیوندند.