دریاچه ارومیه در بدترین وضعیت نیم قرن اخیر خود قرار دارد
عادل نجفزاده، نماینده خوی و عضو کمیسیون عمران مجلس، هشدار داد بزرگترین دریاچه داخلی ایران در بحرانیترین وضعیت نیم قرن گذشته قرار گرفته است.
به گفته نجفزاده احیای این دریاچه نیاز به عزم بینالمللی دارد چرا که حجم بسیار زیادی از آب دریاچه تبخیر شده است، آبهای ورودی پاسخگو نیست و اکوسیستم دریاچه به شکل نامطلوبی بههم خورده است.
او تاکید کرد: قطع یقین اگر در اسرع زمان برای ورود آب به دریاچه، چه از سرشاخههای انتقال آبی که «زاو» انجام دادهاند، چه بارش، صورت نگیرد، دریاچه مجدد احیا نمیشود.
اظهارات نجفزاده در حالی است که تصاویر جدید ماهوارهای از این دریاچه اوضاع وخیم آن را نشان میدهند.
علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، چندی پیش برای شرکت در جلسهای با موضوع بررسی وضعیت زیستمحیطی پارک ملی دریاچه ارومیه به این شهر سفر کرده بود.
در جریان این سفر، سلاجقه به وضعیت نامناسب آن اذعان کرد و گفت: «امیدواریم در پاییز با بارش خوب، وضعیت دریاچه ارومیه تغییر کند. البته مدیریت آبهای بارشی و موجود یکی از اولویتهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه است.»
بر اساس پژوهشهایی که دانشگاه صنعتی شریف انجام داده است تراز دریاچه ارومیه در روز ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ کمترین تراز ثبتشده از سال ۱۳۴۳ تاکنون بوده است؛ این یعنی پایینترین مقدار در ۶۰ سال گذشته.
خشک شدن این نماد مهم منطقه شمال غربی ایران باعث شده اعتراضهای مردمی نیز شکل بگیرد.
تصاویری که در رسانههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد شماری از زنان تبریزی مقابل اداره آبخیزداری استان آذربایجان شرقی تجمع کردند و به وضعیت دریاچه اعتراض کردند.
همچنین یاشار تبریزی، زندانی سیاسی سابق، با انتشار ویدیویی در کنار این دریاچه، حکومت ایران را به «ویرانی بیشرمانه و بیرحمانه خاک کشور» متهم کرد و گفت: «ما ایستادگی میکنیم و این خاک را از این حکومت نابکار و غیرایرانی پس میگیریم.»