آهنربا میتواند پارکینسون، افسردگی و چاقی را درمان کند!
محققان به تازگی موفق به توسعه یک فناوری پیشرفته به نام مغناطیسژنتیک شدهاند که میتواند مدارهای مغزی را با استفاده از میدانهای مغناطیسی کنترل کند.
محققان امیدوارند این فناوری نوین به درمان بیماریهایی نظیر پارکینسون، افسردگی، چاقی و دردهای مزمن کمک کند.
در یک پژوهش تازه، محققان فناوری ژندرمانی مغناطیسیای را معرفی کردهاند که قادر است با بهرهگیری از میدانهای مغناطیسی، گروههای خاصی از سلولهای عصبی مغز را روشن و خاموش کند. این شیوه میتواند به کنترل مدارهای مغزی که در بیماری پارکینسون تحت تاثیر قرار میگیرند، کمک کند. افزون بر آن، از این فناوری میتوان برای درمان بیماریهایی مانند افسردگی، چاقی و دردهای مزمن نیز استفاده کرد.
به گزارش نیواطلس، مغناطیسژنتیک روشی است که میتواند مشابه ژندرمانی، بدون نیاز به کاشت دستگاه یا فیبر نوری، مدارهای مغزی را کنترل کند. پروفسور مایکل کاپلیت، معاون اجرایی جراحی مغز و اعصاب و یکی از نویسندگان این مطالعه، بیان کرده است که این فناوری میتواند روزی برای طیف وسیعی از بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
در این روش، محققان از کانالهای یونی استفاده میکنند که به کمک یک نانو جسم پروتئینی به پروتئین گیرنده آهن به نام فریتین متصل شدهاند. زمانی که ژندرمانی به ناحیه خاصی از مغز تحویل داده میشود، میدان مغناطیسی قویای اعمال میگردد که موجب باز و بسته شدن کانالهای یونی و در نتیجه روشن و خاموش شدن نورونها میشود.
در آزمایشات اولیه این فناوری، از مدلهای موش مبتلا به پارکینسون استفاده شد. میدان مغناطیسی اعمال شده به مغز موشها موجب کاهش ناهنجاریهای حرکتی ناشی از این بیماری شد. محققان همچنین دریافتند که این فناوری با آهنرباهای کوچکتر و ارزانتر از دستگاههای MRI نیز به خوبی کار میکند. این امر امکان استفاده از فناوری تحریک مغناطیسی از طریق جمجمه (TMS) را در درمان افسردگی و میگرن نیز فراهم میکند.
در نهایت، محققان امیدوارند که با بهینهسازی این فناوری، کاربردهای بالینی گستردهتری در درمان بیماریهای روانی و دردهای مزمن را مورد بررسی قرار دهند و این روش را به سطح جدیدی از درمانهای مغزی ارتقا دهند.