کشف معمای آبشار خون، شگفتی گردشگری در قطب جنوب
جاذبه طبیعی گردشگری قطب جنوب که به آبشار خون مشهور است و در سال ۱۹۱۱ توسط یک زمینشناس استرالیایی به نام توماس گریفیت تیلور کشف شد، همواره این معما را برای دانشمندان ایجاد کرده که دلیل رنگ سرخ این آبشار چیست؟
آب این آبشار که از زیر یخچالی به نام تیلور سرازیر میشود، پس از تماس با هوا، رنگ قرمز تیره به خود میگیرد که از این رو آن را آبشار خون نامیدهاند.
اما پس از یک قرن تحقیق و بررسی، دانشمندان تصور میکنند به پاسخ این معما دست یافتهاند که چرا و چگونه این آبشار به رنگ قرمز در میآید.
آنها معتقدند وجود نانوکرههای ریز غنی از آهن، سیلیس، کلسیم، آلومینیوم، سدیم و سایر عناصر، دلیل قرمزی آب این آبشار است. اما چرا رسیدن به این پاسخ بیش از یک قرن به طول انجامید؟
مقالات مربوط به این آبشار عجیب، در مجلات نجوم و فضایی منتشر میشود. چراکه دانشمندان تصور میکنند اکنون که امکان رفتن به مریخ وجود دارد، تجزیه و تحلیل و شبیهسازی مواد جامدی که در آب آبشار خون وجود دارد، در قیاس با سیاره سرخ جذاب بنظر میرسد و آنها را به نتایج جالبی خواهد رساند.
دانشمندان معتقدند که قیاس آبشار خون با مریخ و تجزیه و تحلیل شرایط حیات در این دو منطقه آنها را به کشف چگونگی دوام آوردن انسان در شرایط سخت و دشوار نزدیک میکند.
در سال ۲۰۰۹، تیم میکوچی، موجودات زندهای را در دریاچه زیر یخچال تشخیص دادند که ۱۷ گونه مختلف میکروب بودند و به نظر میرسید که با گرفتن انرژی خود از گوگرد و آهن، توانایی بقا در آبهای تاریک و بدون اکسیژن را دارند.
آخرین آنالیزها وجود آراگونیت، کوارتز و فلدسپات و همچنین کلسیت و کانیهای رسی که پیش از این تشخیص داده شده را تائید کرد. هرچند که با ادعای قبلی که گفته میشد رنگ قرمز این آبشار از اکسیدهای آهن میآید، تناقض داشت و فقط مقادیر بسیار کمی از اکسیدهای آهن یافت شد.