کاشت تراشههای نورالینک در مغز انسان تا ۶ ماه دیگر!
ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و مدیرعامل شرکت نورالینک ابراز امیدواری کرده که تا ۶ ماه دیگر تراشه این شرکت درون مغز انسان کاشته شود.
ایلان ماسک در رویداد «Show and tell» شرکت نورالینک که در زمینه توسعه رابط مغز-کامپیوتر فعالیت دارد، اعلام کرده که انتظار دارد تراشه بیسیم شرکت نورالینک آزمایشهای بالینی انسانی را طی شش ماه آینده آغاز کند.
این شرکت فناوری عصبی در حال توسعه یک رابط مغز و کامپیوتر است که اساساً یک تراشه به اندازه سکه با ۱۰۲۴ رشته الکترود است و برای تحریک نورونها در قشر حرکتی مغز کاشته میشود.
ویدئو | مالک یک خودروی تسلا سوئیچ خودرویش را زیر پوست دستش جاسازی کرد
این شرکت در حال توسعه رابطهای تراشههای مغزی است که میگوید میتواند بیماران معلول را قادر به حرکت و مغز را وادار به ارتباط مجدد با عصبهای مربوطه کند.
همچنین ماسک روز چهارشنبه در صحبتهای خود، به بازیابی بینایی نیز اشاره کرد و آن را جزء اهداف مهم این فناوری دانست.
ماسک ادامه داد که دو کاربرد اولیه نورالینک در انسان ها بازگرداندن بینایی و فعال کردن حرکات عضلانی در افرادی است که قادر به انجام این فعالیت ها نیستند. ما معتقدیم می توانیم بینایی کسی را که از بدو تولد هم نابینا بوده است، بازیابی کنیم.
شرکت نورالینک که در منطقه خلیج سانفرانسیسکو و آستین، در ایالت تگزاس مستقر است، در سالهای اخیر آزمایشهایی را روی حیوانات انجام داده است و میخواهد برای شروع آزمایشهای انسانی از رگولاتوری آمریکا تأییدیه بگیرد، اما تا به امروز موفق به چنین کاری نشده است.
لباس ایلان ماسک و مادرش در مراسم هالووین خبرساز شد (+تصاویر)
در طول این رویداد، ماسک در مورد پیشرفت توسعه فناوری صحبت کردند و همچنین یک میمون را به نمایش گذاشت که از طریق تراشه کاشته شده در مغز خود، به صورت از راه دور تایپ میکند.
میمون نمایش داده شده در رویداد نورالینک که «Sake» نام دارد، میتواند با فکر کردن به اینکه مکاننما روی صفحهکلید مجازی به کجا حرکت کند، تایپ کند. او موفق شد از این طریق عباراتی از جمله «به Show and tell خوش آمدید» و «میتوانم میان وعده بخورم» را تایپ کند.
همانطور که ایلان ماسک در ویدیو بالا توضیح میدهد، میمون در واقع نحوه هجی کردن کلمات را یاد نگرفته است، بلکه مهندسان نورالینک به آن یاد دادهاند که چگونه حروف برجسته شده با رنگ زرد روی نمایشگر را مانند یک بازی ویدیویی ردیابی کند.
تراشه تعبیه شده در جمجمه میمون، فعالیت مغزش را ثبت میکند و سپس سیگنالی را به صورت بیسیم برای حرکت مکاننما در اطراف نمایشگر کامپیوتر ارسال میکند.