پیوند موفقیتآمیز قلب خوک به انسان برای نخستین بار در جهان!
جراحان آمریکایی برای اولین بار در جهان قلب یک خوک را به بدن یک مرد ۵۷ ساله با موفقیت پیوند زدند.
در اولین جراحی در نوع خود، یک بیمار ۵۷ ساله با بیماری لاعلاج قلبی، پیوند موفقیتآمیزی با قلب اصلاح ژنتیکی شده خوک دریافت کرد و پس از گذشت سه روز در شرایط خوبی قرار دارد.
به نقل از ساینسدیلی، این قلب تنها گزینه موجود برای این بیمار بود. این جراحی تاریخساز توسط دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند انجام گرفت.
دانشگاه مریلند در بیانیه ای اعلاک کرد: «دیوید بنت»، ۵۷ ساله، سه روز پس از اولین جراحی در نوع خود از وضعیت سلامتی خوبی برخوردار است و برای تعیین اینکه آیا پیوند انجام شده در دانشگاه مریلند مزایای نجات بخشی دارد یا خیر، تحت نظارت قرار خواهد گرفت.
این پیوند عضو برای اولین بار نشان داد که یک قلب اصلاح شده حیوان میتواند مانند قلب انسان عمل کند و بدن آن را بلافاصله پس نمیزند.
این بیمار که "دیوید بنت"(David Bennett) نام دارد و ساکن مریلند است به دقت طی روزها و هفتههای آینده تحت نظر خواهد بود تا مشخص شود که آیا عضو پیوندی میتواند فوایدی برای نجات زندگی او داشته باشد یا خیر.
او واجد شرایط دریافت عضو معمولی در مرکز پزشکی مریلند و سایر مراکزی که سوابق پزشکی او را بررسی کردند، نبود.
در این عمل جراحی که ۹ ساعت طول کشید، پزشکان قلب این بیمار را با قلب یک خوک یک ساله ۲۴۰ پوندی (حدود ۱۰۸ کیلوگرم) جایگزین کردند. ژن های این خوک به طور خاص برای ارائه اندام به انسان ویرایش شده بود.
این خوک دارای ۱۰ تغییر ژنتیکی بود که شامل غیرفعال کردن یا از بین بردن چهار ژن میشود، از جمله یکی که مولکولی را رمزگذاری میکند که باعث واکنش تهاجمی در انسان میشود و یک ژن رشد برای جلوگیری از ادامه رشد قلب خوک پس از پیوند.
علاوه بر این، ۶ ژن انسانی در ژنوم خوکهای اهداکننده قرار داده شد تا اندامهای خوک برای سیستم ایمنی انسان قابل تحملتر شوند. این پیوند، اولین پیوندی است که نشان می دهد قلب یک حیوان اصلاح شده ژنتیکی می تواند مانند قلب انسان عمل کند؛ بدون اینکه بلافاصله توسط بدن انسان رد شود.
پزشکان مرکز پزشکی دانشگاه مریلند برای آن که بتوانند چنین عملی را انجام دهند، مجوز ویژهای را از سازمان غذا و داروی آمریکا با این استدلال که در صورتی که چنین اقدامی انجام نشود، این فرد خواهد مرد، دریافت کرده بودند.
یکی از بنیانگذاران برنامه پیوند قلب دانشگاه مریلند در این خصوص گفت: "برای تیم پزشکی که این پیوند را انجام داده، این نقطه اوج سالها تحقیق است که میتواند زندگیها را در سراسر جهان تغییر دهد."
یکی از جراحان نیز در این خصوص گفت: "این عمل جراحی، جهان را یک قدم به حل بحران کمبود عضو نزدیکتر میکند."