پیوند موفقیتآمیز «کلیه» خوک به انسان زنده برای نخستینبار در جهان!
جراحان یک بیمارستان در آمریکا روز پنجشنبه گزارش دادند که برای نخستینبار در جهان موفق به پیوند کلیه یک خوک اصلاح شده به روش ژنتیکی به شکم یک بیمار زنده شدهاند.
جراحان آمریکایی عمل پیوند کلیه خوک به یک مرد ۶۲ ساله را با موفقیت به انجام رساندند. این پیوند اولین در نوع خود است و خوکی که از کلیه آن برای پیوند استفاده شده ویرایش ژنتیکی شده بود.
بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که جراحان آمریکایی توانستند برای اولین بار کلیه یک خوک اصلاح شده ژنتیکی را به یک بیمار زنده پیوند بزنند که این کار گام مهم دیگری در عرصه پزشکی در جهان به شمار میرود.
بیمارستان عمومی ماساچوست در بیانیه خود اعلام کرد که این بیمار ۶۲ ساله پس از عمل جراحی که یک هفته پیش انجام شد، به خوبی بهبود مییابد. این کار ممکن است مشکل کمبود اهداکنندگان عضو را حل کند.
پیوند کلیه خوک به انسان با موفقیت انجام شد
امروزه پیوند اعضا فضای بیشتری دارد و دانشمندان در حال کشف راههای جدیدی برای آسانتر کردن آن هستند. این راههای جدید ممکن است به بهبود پیوند اعضا کمک کنند.
این روش یک هدف دارد و آن کاهش مشکل کمبود پیوند اعضا است. اگرچه پیوند عضو از حیوانات به انسان موضوع بحثبرانگیزی است، اما نظرسنجیها نشان داده که اگر چنین فناوری به صورت گسترده در دسترس قرار بگیرد، بیشتر افراد آن را خواهند پذیرفت. دهههاست محققان بر روی امکان استفاده از اندامهای حیوانی برای پیوند مطالعه میکنند، اما تنها مشکلی که با آن در این راه مواجه بودهاند، چگونگی جلوگیری از رد فوری پیوند هنگام پیوند به بدن انسان بوده است؛ اما چندی پیش محققان این نظریه را مطرح کردند که حذف ژن خوک برای یک کربوهیدرات (یک مولکول قند یا گلیکان به نام آلفا گال) که باعث رد شدن پیوند میشود، از این مشکل جلوگیری میکند.
پیوند کلیه از خوکهای اصلاح شده ژنتیکی به انسانهای مرگ مغزی قبلا انجام شده بود.