کشف سیارهای که سال نو در آن هر ۲۲ روز یک بار است!
گروهی از ستارهشناسان، یک سیاره فراخورشیدی جدید از نوع مشتری داغ را کشف کردهاند که هر ۲۲ روز یک بار سال نو را جشن میگیرد.
ستارهشناسان یک سیاره فراخورشیدی جدید از نوع مشتری داغ را کشف کردهاند که چهار برابر مشتری است و به دور ستارهای از نوع F میچرخد که به سرعت در حال چرخش در فاصله ۲۸۶ سال نوری از ستاره خود است. این سیاره هر ۲۲ روز یک بار به دور ستاره خود میچرخد.
بر اساس یک مقاله تحقیقاتی در مجله arXiv، این سیاره فراخورشیدی تازه کشفشده که «TOI-4641 b» نام دارد، نمونهای از جهانی است که «مشتری داغ» نامیده میشود.
عجیب اما واقعی؛ مکالمه ۲۰ دقیقهای دانشمندان با نهنگ گوژپشت!
مشتریهای داغ سیارات غولپیکری مانند سیاره مشتری هستند که فاصله آنها از ستارههای مادر نسبت به فاصله عطارد از خورشید کمتر است.
مشتریهای داغ از جهت خصوصیات فیزیکی شبیه مشتری به عنوان عظیمترین سیاره منظومه شمسی هستند؛ اما مدارهای چرخشی آنها به دور سیاره میزبان کمتر از ۱۰ روز است؛ یعنی نزدیکترین فاصله و سریعترین چرخش را در مدار ستاره میزبان دارند و به همین دلیل دمای سطح این مشتریهای داغ بسیار بالاست.
سیاره فراخورشیدی «TOI-4641 b»، شعاع ۰.۷۳ مشتری دارد و تقریباً ۳.۸۷ برابر بزرگتر از این غول گازی است. این سیاره هر ۲۲ روز یک بار به دور ستاره میزبان خود میچرخد و دمای سطح آن حدود ۶۲۸۶ درجه سلسیوس تخمین زده میشود.
این ستاره ۲.۶۹ میلیارد ساله، بیش از نصف سن خورشید ۴.۶ میلیارد ساله ما را دارد.