تلاش مطبوعات نزدیک به دولت امریکا برای جذب رایدهندگان با انتشار مطلب تحریکآمیز علیه امارات
نشریه پولیتیکو چند روز پیش گزارشی را با عنوان «امارات توان امریکا برای انجام حملات هوایی تلافیجویانه علیه نیروهای نیابتی ایران را محدود میکند» منتشر کرد.
این گزارش به گونهای نوشته شده که میتوان آن را سنجش واکنش رأیدهندگان آمریکایی به کشتار شهروندان این کشور به دست شبهنظامیان طرفدار ایران نامید.
لارا سلیگمن، الکساندر وارد و نهال طوسی، سه روزنامهنگاری که گزارش پولیتیکو را نوشتهاند، در موضوعات دفاعی و تسلیحات و امنیت ملی آمریکا تخصص داشته و در این زمینه ارتباط نزدیکی با دولت و وزارت دفاع دارند.
آیا ممکن است دولت آمریکا به آنها دستور داده باشد علیه امارات متحده عربی مطلب بنویسند تا شکست دولت دموکراتها را در مدیریت پرونده ایران در طول سالهای پس از ترامپ، به ویژه شکست در پرونده توافق هستهای و ناتوانی در مهار جاهطلبی هستهای ایران لاپوشانی کنند؟.
به نظر میرسد پاسخ به این سوال به اتفاقات چند روز آینده بستگی داشته باشد چرا که اگر این لحن در مطبوعات آمریکا تکرار شود، به این معنی است که این یک موضوع برنامهریزی شده است، اما اگر موضوع به این گزارش ۹۰۰ کلمهای و بدون منبع ختم شود، احتمال دارد صرفاً تبلیغات رسانهای توسط افرادی باشد که به دنبال شهرت هستند.
نکته عجیب اینجاست که مخاطب پیام این گزارش مشخص نیست. این گزارش بر این باور است که خشم مردم عرب و اسلام در نتیجه تعداد بالای تلفات غیرنظامی فلسطینی همان چیزی است که حاکمان عرب را بر آن داشته تا در اقدامات خصمانه غرب علیه عوامل ایران به رهبری حوثیها مشارکت نکنند. با این حال این فرضیه، مسائل مهمی را نادیده میگیرد.
این گزارش این نکته را نادیده گرفته که تمایل حاکمان کشورهای دموکراتیک جهان غرب برای ادامه حکومت ممکن است آنها را وادار به ادامه اقدامات جنگی برای جبران ناکارآمدی اثباتشدهشان در دستیابی به اهداف کند. آنها ممکن است برای اینکه به شکست در تحقق وعدههای انتخاباتی دوره نخست ریاست جمهوری متهم نشوند، در آستانه برگزاری انتخابات بعدی آتش جنگ گسترده منطقهای را شعلهور کنند.
هدف اصلی انتشار مطالب تحریکآمیز علیه امارات و برخی از حاکمان عرب منطقه کاملاً با انتخابات آتی در آمریکا مرتبط است.
عملکرد دولت آمریکا از هفتم اکتبر نشان میدهد جو بایدن تمام مواضع روسای جمهور دموکرات قبلی از جمله رد گسترش شهرکسازیها، پایبندی به راهحل دودولتی، عدم تلاش برای تضعیف تشکیلات خودگردان فلسطین و حفظ ظاهر تفاهم با کشورهای عربی در مورد روند صلح و مسئله فلسطین را زیر پا گذاشته است. آیا دولت فعلی این همه موازنه و اتحاد را فدای مشتی آرای انتخاباتی می کند؟
روایت ارائه شده در این گزارش بر اساس اظهارات منابع ناشناس که با هدف تبرئه کردن دولت بایدن نزد رایدهندگان آمریکایی بیان شده، خود مؤید تلاش امارات متحده عربی برای جلوگیری از گسترش جنگ منطقهای، و تلاش برای حل مشکلات خاورمیانه، چه از طریق احیای روابط با ترکیه یا توسعه و حمایت از روابط اقتصادی با ایران، یا احیای روابط با سوریه و تلاش برای الحاق مجدد آن به جهان عرب است.
به نظر می رسد زمان آن فرا رسیده است که افکار عمومی آمریکا یاد بگیرند که چگونه اتحادها را حفظ کنند و منافع و امنیت دوستان خود را به خاطر انتخاباتی که میتواند منجر به یک نتیجه نامطلوب شود، رها نکند. به نظر میرسد آمریکاییها ۱۱ سپتامبر را فراموش کردهاند که عملا ثابت کرد همه نقاط کره زمین به خاورمیانه نزدیک و متاثر از آن است.