«چشمقرمزها» واقعی هستند!
رنگ چشمان انسانها یکی از موضوعات جذاب و پیچیده برای مطالعه و بحث است.
رنگ چشم هر فرد نتیجه فعل و انفعالات ژنتیکی است که به ارث میبرد. در برخی موارد، ژنتیک رنگ چشم یک فرد را تعیین نمیکند و رنگ چشم فرد ممکن است تحت تاثیر شرایط خاصی مثل بیماریها یا آسیبهایی که به چشم وارد میشود، تغییر کند.
در حالی که مردمک وسط چشمان ما تقریباً همیشه سیاه است، حلقه رنگی اطراف آن که به عنوان عنبیه شناخته میشود، ممکن است از هر رنگی باشد. رنگ عنبیه قهوهای به عنوان رنگ رایج ترین عنبیه شناخته شده است.
بر اساس یک نظرسنجی انجام شده در آمریکا در سال ۲۰۱۴، فقط ۹ درصد از مردم دارای چشمان سبز هستند، در حالی که ۴۵ درصد چشمان قهوهای، ۱۸ درصد چشمان فندقی و ۲۷ درصد چشمان آبی دارند. از دیگر رنگهای نادر چشم، سبز به عنوان نادرترین آن شناخته شده است.
بیماری آلبینیسم نادرترین بيماری است که میتواند در این مسئله تاثیر گذار باشد. تخمین زده شده است که حدود ۱ نفر از هر ۲۰ هزار نفر مبتلا به این بیماری هستند. افراد مبتلا به آلبینیسم ممکن است چشمان قرمز یا صورتی داشته باشند به دلیل رگ های خونی داخل چشم که به آنها رنگ قرمز یا صورتی میدهند.
هتروکرومی یکی از عوامل دیگر است که میتواند باعث تغییر رنگ چشم شود. افراد مبتلا به این شرایط ممکن است دو چشم با رنگ های مختلف داشته باشند یا حتی با دو رنگ مجزا در یک چشم مواجه شوند.