بالاخره راز «رنگ زرد ادرار» کشف شد!
گروهی از محققان بالاخره موفق به کشف راز «رنگ زرد ادرار» شدند.
بر اساس گزارش وبسایت پزشکی «هلثلاین» و مطالعه جدیدی که در مجله «میکروبیولوژی نیچر» منتشر شد، گروهی از محققان موفق شدند راز «رنگ زرد ادرار» را کشف کنند.
بیش از ۱۲۵ سال پزشکان به این نتیجه رسیدند که ترکیبات موجود در روده، بیلی روبین را به ترکیبی به نام اوروبیلین تبدیل میکنند؛ «اوروبیلین»، رنگدانهای که منجر به زرد شدن ادرار میشود.
اما آنها در آن زمان نمیدانستند کدام آنزیم در این فرآیند نقش دارد.
دلیل رنگ زرد ادرار چیست؟
دکتر «برانتلی هال»، استادیار دپارتمان زیست شناسی سلولی و ژنتیک مولکولی دانشگاه مریلند و نویسنده اصلی این مطالعه در مجله «میکروبیولوژی نیچر» منتشر شد، میگوید: «میکروبهای روده، آنزیم بیلی روبین رداکتاز که بیلی روبین را به ترکیبی بیرنگ به نام اوروبیلینوژن تبدیل میکند-را رمزگذاری میکنند.»
وی افزود: «سپس اوروبیلینوژن بهصورت خودبخود به مولکولی به نام اوروبیلین تجزیه میشود؛ مولکول نهایی که مسئول زردی رنگ ادرار است.»
کشف آنزیم بیلیروبین چرا اینقدر مهم است؟
کشف آنزیم بیلیروبین ردوکتاز میتواند به محققان کمک کند تا در مورد سلامت روده، بیماری التهاب روده و زردی ادرار اطلاعات بیشتری کسب کنند.
گروه تحقیقاتی کشف کرد که این آنزیم تقریبا در همه بزرگسالان سالم است اما اغلب در نوزادان و افراد مبتلا به بیماری التهابی روده وجود ندارد.
به گفته محققان، این کشف پایه و اساسی برای درک محور روده کبد است.
هر رنگ ادرار نشانه چیست؟
به گفته محققان، ادرار فرد سالم و به اندازه کافی آب مصرف کرده باید تقریبا بین بیرنگ، عسلی یا کاهی روشن باشد که نشاندهنده نوشیدن آب بسیار زیاد است.
این رنگ ادرار در افرادی که به اندازه کافی آب نمینوشند، به رنگ زرد تیره یا کهربایی در میآید.
دلیل رنگهای دیگر ادرار میتواند رژیم غذایی یا مشکلات سلامتی باشد.
اما ادرار قهوهای تیره نشانه کمآبی خطرناک است.
این رنگ میتواند به معنای وجود صفرا در ادرار هم باشد که نشانه بیماری کبدی است.
رنگ نارنجی ادرار هم از کمآبی بدن خبر میدهد، اما میتواند علامت مشکل کبد یا مجرای صفراوی هم به شمار رود.
مراقب باشید؛ این رژیمهای لاغری باعث افزایش وزن میشود!
ادرار به رنگ صورتی و قرمز هم میتواند علامت خطر باشد و در برخی موارد نیز رنگ ادرار ممکن است به رنگ خوراکی یا داروهای مصرفی مربوط میشود.