آیا بیشتر از ۹ ساعت در روز میخوابید؟ مغز شما در خطر است

دانشمندان مرکز علوم بهداشتی دانشگاه تگزاس فاش کردهاند که خواب زیاد میتواند به اندازه خواب کم برای سلامت مغز مضر باشد.
این مطالعه نشان داد که خواب ۹ ساعت یا بیشتر در شب با تسریع پیری مغز و افزایش خطر ابتلا به زوال شناختی در مراحل بعدی زندگی مرتبط است.
طبق نتایج، افرادی که به طور متوسط ۹ ساعت در روز میخوابند، مغزشان ۶.۵ سال زودتر از افرادی که کمتر میخوابند، پیر میشود.
این مطالعه این الگوی خواب را به عنوان یک «عامل خطر اولیه و برگشتپذیر» برای زوال عقل توصیف کرد.
این مطالعه شامل ۱۸۵۳ فرد ۲۷ تا ۸۵ ساله بود و وضعیت آنها به مدت دو دهه پیگیری شد و عملکرد شناختی آنها هر چهار سال یکبار با استفاده از آزمونهای استاندارد حافظه، واکنش و تواناییهای بصری و کلامی ارزیابی شد.
مشخص شد کسانی که مدت طولانی میخوابیدند، حتی در غیاب علائم افسردگی، در تمام آزمونها عملکرد ضعیفی داشتند که نشاندهنده تأثیر خود خواب بیش از حد است.
با این حال، نتایج نشان داد که زوال شناختی در افرادی که علائم افسردگی دارند، بیشتر مشهود است، وضعیتی که منجر به خواب بیش از حد میشود.
پروفسور یانگ یونگ، یکی از سرپرستان این مطالعه، توضیح داد: «اختلال در مدت زمان و الگوهای خواب در افزایش خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر نقش دارد.»
این نتایج با مطالعات قبلی، از جمله مطالعهای که در مجله Clinical Research منتشر شد، مطابقت دارد. در آن مطالعه آمده بود که خوابیدن بیش از هشت ساعت در روز، خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۶۴٪ افزایش میدهد.
اعتقاد بر این است که دلیل آن ممکن است در تأثیر خواب بیش از حد بر ساعت بیولوژیکی یا به دلیل توانایی ضعیف مغز در از بین بردن سموم در طول خواب روز باشد.
این کشف، سوالاتی را در مورد اینکه آیا خواب بیش از حد نشانه اولیه آسیب مغزی است یا خود، علت آن است، مطرح کرد.
این یافتهها در حالی منتشر میشوند که مطالعات دیگر تأیید میکنند که تقریباً نیمی از موارد آلزایمر را میتوان از طریق تغییرات سبک زندگی، مانند بهبود شنوایی، کاهش کلسترول و ورزش، پیشگیری کرد. این گزارش در مجله لنست منتشر شده است.