علائم کمبود ید در بدن که یک سوم مردم جهان گرفتار آن هستند
ید به عنوان یک ماده معدنی ضروری مورد نیاز برای بدن که اغلب در غذاهای دریایی یافت میشود، در تولید هورمونهای تیروئیدی به غده تیروئید کمک میکند و در کنترل رشد، ترمیم سلولهای آسیب دیده و حمایت از متابولیسم سالم، نقش مهمی را ایفا میکند.
طبق آمارهای جهانی حدود یک سوم مردم در سراسر جهان دچار کمبود ید هستند، اما اغلب آنها از علائم آن و مصائب ناشی از این کمبود باخبر نیستند.
کمبود ید به این معنی است که بدن نمیتواند به اندازه کافی هورمون تیروئید را تولید کند، در نتیجه منجر به کمکاری این غده میشود.
تورم در جلوی گردن شایعترین علامت کمبود ید است که به این حالت «گواتر» میگویند و زمانی اتفاق میافتد که غده تیروئید بیش از حد بزرگ شود. زمانی که بدن با کمبود ید مواجه شود، نمیتواند به اندازه کافی هورمون تیروئید ترشح کند و برای جبران این کمبود، غده تیروئید بهناچار فعالیتش بیشتر میشود. این اتفاق باعث رشد و تکثیر سلولها در این ناحیه شده و در نهایت منجر به گواتر میشود.
افزایش وزن غیرارادی از دیگر علائم کمبود ید است. در این حالت متابولیسم فرد کندتر شده و بهجای سوزاندن و تبدیل غذا به انرژی، آن را به عنوان چربی ذخیره کند. همین موضوع در درازمدت منجر به افزایش وزن میشود.
خستگی و ضعف نیز از علائم شایع کمبود ید هستند. پایین بودن میزان ید در بدن، اغلب با خستگی، تنبلی و ضعف در فرد همراه است.
ریزش مو از دیگر علائم کمبود ید در بدن است. هورمونهای تیروئید به کنترل رشد فولیکولهای مو کمک میکنند، اما کمبود ید ممکن است از بازسازی فولیکولهای مو جلوگیری کند.
بازسازی سلولهای پوستی و جلوگیری از پوستهپوسته شدن و خشکی پوست در بدن برعهده ید است. ید بهعنوان یک ماده معدنی، به تعریق کمک میکند و سلولهای پوست را هیدراته نگه میدارد، بنابراین کمبود ید میتواند باعث شود کمتر عرق کنید و پوست خشکتری داشته باشید.
احساس سرما، تغییرات در ضربان قلب، مشکل در یادگیری و به خاطر سپردن، مشکلات دوران بارداری و عادات ماهانه سنگین یا نامنظم در خانمها، از دیگر علائم مهمی هستند که نشاندهنده کمبود ید در بدن است.