تزریق خون آزمایشگاهی به بیماران برای اولین در جهان
خون آزمایشگاهی برای اولین بار به بیماران در بریتانیا تزریق شد
برای اولینبار در یک کارآزمایی بالینی روی انسانها، دانشمندان بریتانیا خون تولیدشده در آزمایشگاه را به بدن بیماران تزریق کردند.
بر اساس گزارش «بیبیسی»، پژوهشگران دانشگاه کمبریج بریتانیا کارآزماییای بالینی به نام «RESTORE» را برای انتقال سلولهای قرمز خون تولیدشده در آزمایشگاه به انسان شروع کردهاند.
این اولین بار در جهان است که سلولهای قرمز خون تولیدشده در آزمایشگاه بهعنوان بخشی از کارآزمایی انتقال خون به فرد دیگری منتقل میشود؛ سلولهای قرمز خون استفادهشده در این کارآزمایی از سلولهای بنیادی افراد اهداکننده تولید شد.
در گزارش بیبیسی آمده است که مقدار تزریق در این آزمایش کم بوده (حدود دو قاشق چایخوری) تا مشخص شود که عملکرد آن در بدن چگونه خواهد بود و سلولها چقدر دوام میآورند.
به معنای دیگر، هر بیمار شرکتکننده در این آزمایش، به اندازه ۵ تا ۱۰ میلیلیتر گلبول قرمز خون دریافت کرد تا مشخص شود که آیا سلولهای قرمز جوان تولیدشده در آزمایشگاه بیشتر از سلولهای تولیدشده در بدن انسان دوام میآورند یا نه.
گفتنی است که در این آزمایش حداقل ۱۰ شرکتکننده دو بار و با فاصله چهار ماه خون دریافت کردند؛ در بار اول نوبت از سلولهای قرمز اهدایی استاندارد و در بار دوم از سلولهای قرمز آزمایشگاهی استفاده شده است.
در حال حاضر دریافتکنندگان برای بررسی بروز هرگونه عوارض جانبی تحت نظر قرار میگیرند.
شایان ذکر است که تولید سلولهای خونی در آزمایشگاه ممکن است به نجات جان بیماران بهخصوص مبتلایان به اختلالات خونی کمک کند.